Pretresaju stan i kancelariju inspektorke Kandić Perović, uhapšena jedna osoba

Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja policija jutros pretresa stan i kancelariju Dragane Kandić Perović, glavne inspektorke za poljoprivredu, vino i ribarstvo i sekretarke u Ministarstvu poljoprivrede, saznaju Vijesti.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je u pretres krenula zbog sumnje da je u više navrata primila mito.

U istoj akciji, kojom rukovodi osnovna državna tužiteljka Ivana Petrušić Vukašević, policija pretresa još jednog njenog kolegu, kao i dvije osobe iz jedne cetinjske kompanije, za koje se sumnja da su ih podmićivale.

Vijesti saznaju da su, po nalogu tužiteljke koji je prihvatio sud, u toku pretresi na više lokacija u Podgorici, a za sada je uhapšen Nikica Čavor.

Vlada Milojka Spajića na sjednici održanoj prije osam dana imenovala je Kandić Perović za glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo u Odjeljenju za inspekcijski nadzor i sekretarku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ta inspektorka od juna je pod istragom Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je kao inspektorka za slatkovodno ribarstvo zloupotrijebila službeni položaj.

Oni su predmet formirali po službenoj dužnosti, i to nakon što je 19. juna u Vijestima objavljen tekst o navodnim zloupotrebama inspektorke.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …