Vlada Japana donirala novac za vrtić „Jevrosima Jevra Rabrenović“ i OB u Baru

Vlada Japana obezbjedila je 51.431 eura predškolskoj ustanovi „Jevrosima Jevra Rabrenović“ u Mojkovcu za renoviranje krova, a 62.500 eura Opštoj Bolnici u Baru za nabavku bipolarnog resektskopa za poboljšanje uroloških usluga – saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Donatorski ugovor između Ambasade Japana, vrtića “Jevrosima Jevra Rabrenović” iz Mojkovca i opšte bolnice „Blažo Orlandić“ iz Bara potpisan je danas u Vili Gorica.

Kako je saopšteno iz tog resora, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović izrazila je veliku zahvalnost ambasadi Japana na ovoj značajnoj donaciji koja daje snažan impuls unaprjeđenju uslova boravka naših mališana na sjeveru, kao i kreiranju povoljnijeg ambijenta za zaposlene.

Sa pozicije ministarke u Vladi Crne Gore, koja je na čelu resora koji je stub svakog društva, zahvaljujem se na ovoj donaciji i izražavam veliko zadovoljstvo i duboku zahvalnost zbog činjenice da nas je Vlada Japana prepoznala kao pouzdanog partnera i prijatelja – istakla je ona.

Dodala je da vjeruje da će ne samo ovom, već i svim budućim donacijama značajno unaprijediti kvalitet vaspitno obrazovnog procesa u Crnoj Gori.

Ministar zdravlja Vojislav Šimun zahvalio je japanskom ambasadoru na vrijednoj donaciji ističući kako je i ovaj gest ” još jedna potvrda prijateljskih odnosa dvije zemlje, koje u kontinuitetu prati konstruktivan dijalog na visokom nivou”.

Pored donacije za Opštu bonicu Bar, vrijedne 62.500 eura, namijenjene za nabavku laparaskopskog stuba i bipolarnog resektoskopa za oblast urologije, ministar je podsjetio na dosadašnja ulaganja u zdravstveni sistem kroz POPOS projekat.

Ambasador Japana u Crnoj Gori, Nj.e.g. Imamura Akira kazao je da je od 1998. godine, Ambasada Japana podržala je brojne projekte u Crnoj Gori putem programa POPOS. S dosadašnih 53 uspješno sprovedenih projekata u ključnim sektorima poput obrazovanja, zdravstva, zaštite životne sredine i socijalne zaštite, ostajemo predani podršci i razvoju u Croj Gori..

Posebno smo zadovoljni konstantnim brojem crogorskih kandidata koji apliciraju za stipendije Vlade Japana. Novi premijer Cre Gore, gospodin Spajić, bio je dobitnik ove stipendije tokom studija u Japanu u periodu od 2007. do 2012. godine – kazao je ambasador.

Pored obraćanja resornih ministara, obratili su se i direktorka predškolske ustanove “Jevrosima Jevra Rabrenović” Vukica Bulatović, direktor Opšte bolnice u Baru, dr Igor Karišik, predsjednik opštine Mojkovac Vesko Delić, potpredsjednica opštine Bar, gospođa Spičanović.

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …