Irena Radović kandidat za guvernera CBCG

Kabinet Jakova Milatovića obavijestio je jutros Vladu Crne Gore da će predsjednik Crne Gore predložiti dr Irenu Radović, direktoricu IRF-a, za guvernerku Centralne Banke Crne Gore (CBCG), potvrđeno je nezvanično Radio televiziji Nikšić iz Vlade.

Radović je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Podgorici 2000. godine u oblasti međunarodne ekonomije i biznisa. Dobitnik je nagrada “19. decembar” i Nagrade Univerziteta Crne Gore.

Magistarske studije iz međunarodnih odnosa završila je na Kraljevskom koledžu Univerziteta Kembridž u Ujedinjenom Kraljevstvu 2002. godine, dok je magistraturu ekonomskih nauka stekla na Konzorcijumu za istraživanja i obrazovanje u primjenjenoj ekonomiji (CORIPE) u Italiji 2003. godine. Odbranila je doktorsku disertaciju na Univerzitetu Crne Gore 2009. godine, stekavši zvanje doktora ekonomskih nauka. Od 2000. godine je angažovana na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore na predmetima Međunarodna ekonomija i Globalizacija svjetske privrede, a 2011. godine izabrana u zvanje docenta u oblasti monetarne ekonomije EU na Univerzitetu Donja Gorica. Radović je 2003. godine imenovana je na mjesto šefice Britanske kancelarije u Podgorici, kao predstavnica Vlade Velike Britanije u Crnoj Gori. Nakon proglašenja crnogorske nezavisnosti, u novembru 2006. godine, preuzela je dužnost političke zamjenice britanskog ambasadora u Crnoj Gori u Ambasadi Velike Britanije u Podgorici, do odlaska na specijalizaciju na All Souls koledž Univerziteta Oksford u Ujedinjenom Kraljevstvu u januaru 2007. godine. Vratila se u crnogorsku diplomatiju jula 2007. godine, preuzimanjem dužnosti pomoćnice ministra inostranih poslova do oktobra 2010. godine. Dr Irena Radović imenovana je na mjesto ambasadorke Crne Gore u Republici Francuskoj, Knjaževini Monako i Knjaževini Andori u oktobru 2010. godine i dužnost obavljala do februara 2015. U ovom periodu bila je i stalna predstavnica Crne Gore pri UNESCO, a od novembra 2011. godine je bila u rukovodećem tijelu Organizacije – Izvršnom odboru UNESCO tokom 2011-2015, te u periodu 2011-2013. obavljala dužnost potpredsjednice Generalne konferencije UNESCO.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …