Women4Cyber Montenegro: Podrška Draginji Vuksanović Stanković

Women4Cyber Montenegro izražava punu solidarnost i podršku Prof. dr Draginji Vuksanović Stanković, čiji su profesionalni ugled i lični integritet nezasluženo kompromitovani degradirajućim činom objave publikacije autora Vojislava Šešelja.

Ovaj akt predstavlja ne samo flagrantno kršenje etičkih normi koje bi trebale vladati u javnom diskursu, već i alarmantan primjer kako mizoginija i seksistički narativi mogu biti instrumentalizovani u političke svrhe, čime se dodatno produbljuje rodna nejednakost i perpetuira kultura nasilja prema ženama.

Takvi postupci ne samo da predstavljaju direktan i neprihvatljiv napad na pojedinca, već i šalju zabrinjavajući signal o toleranciji i mogućoj normalizaciji diskriminatornog diskursa, koji je inherentno suprotan osnovnim principima jednakosti, poštovanja i dostojanstva koje zagovaramo.

Women4Cyber Montenegro se obavezuje da će nastaviti sa svojim nepokolebljivom misijom izgradnje sigurnog i inkluzivnog digitalnog okruženja, gdje se svaki oblik diskriminacije, uključujući i govor mržnje, oštro osuđuje i aktivno suzbija.

Ovakvi kontinuirani narativi samo pojačavaju našu odlučnost da se borimo protiv svih oblika rodno zasnovanog nasilja i diskriminacije, te da promovišemo jednakost, pravdu i dostojanstvo za sve.

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …