Jugo nasukalo jedrilicu, plutala više od mjesec dana…

Jedrilica sa koje su 1. oktobra spašeni migranati u Jonskom moru na 80 nautičkih milja od italijanske i grčke obale nađena je kod Rafailovića. Da stvar bude još čudnija, kako je za Portal RTCG rekao čelnik Uprave pomorske sigurnosti Žarko Lukšić, jedrilica je napuštena plutala do nasukanja na obalu u Rafailovićima punih jedan mjesec i 10 dana, a udaljenost od mjesta spašavanja do Rafailovića je nevjerovatnih 246 nautičkih milja (455 km).

Kako je rekao Žarko Lukšić, Pomorsko operativni centar Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama primio je informaciju da se kod tunela kod Rafailovića koji spaja plažu Kamenovo, nalazi jedrilica koja je usljed veoma velikih talasa predhodne noći izbačena kompletna na obalu.

“Ime jedrilice je ”CRISTAL RIVER”, oznake KAS2216869, zastava Turske, model BENETEAU. Spasioci i pripadnici Službe spašavanja i CB Budva su izašli na lice mjesta koja je bila bez posade, odnosno napuštena. Na samom pramcu jedrilice je narandžastvom bojom napisana poruka da se radilo o spašavanju 1. oktobra 2023 godine”, kaže Lukšić.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …