Čestitke iz regiona povodom izbora 44. Vlade 

Povodom izbora 44. Vlade Crne Gore na adresu Kabineta predsjednika Vlade stigle su i čestitke iz regiona.

Uspjeh u radu predsjedniku Vlade Milojku Spajiću poželio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

„Uvjeren sam da ćemo odnose između naših dviju država nastaviti graditi u iskrenom dobrosusjedskom duhu te da će naša saradnja donijeti dalje pozitivne iskorake u bilateralnim odnosima. Želim i ovom prilikom naglasiti snažnu podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore”, napisao je između ostalog hrvatski premijer.

Predsjednik Vlade Republike Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je izrazio najbolje želje i spremnost za jačanje saradnje sa Crnom Gorom.

„Koristim ovu priliku da izrazim svoje interesovanje i posvećenost daljem radu na produbljivanju ukupne saradnje između Republike Sjeverne Makedonije i Crne Gore u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno na putu ka punoj integraciji ove dvije zemlje u EU, uz dalje dijeljenje iskustava, zajedničkih evropskih vrijednosti i benefita”, napisao je Kovačevski.

U čestitki predsjednika Vlade Republike Albanije Edija Rame se, između ostalog, navodi „Koristim priliku da potvrdim svoj stav i stav Vlade Republike Albanije da proširi i dodatno intenzivira odnose između naše dvije zemlje. Naša saradnja, kao i saradnja sa ostalim zemljama regiona, će ubrzati odgovarajuće reforme za našu prioritetnu integracijsku agendu. Želim da istaknem da je albansko stanovništvo u Crnoj Gori stabilan most prijateljstva, važan faktor stabilnosti, mira i integracije“.

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će dvije zemlje nastaviti da produbljuju saradnju, rade na unapređenju životnog standarda  građana i jačaju regionalnu povezanost. Brnabić je premijeru Spajiću uputila najbolje želje za uspješno obavljanje dužnosti. 

Čestitke povodom izbora na funkciju premijera stigle su i iz Bosne i Hercegovine. Predsjedavajuća Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto je u čestitki novoizabranom predsjedniku Vlade izrazila uvjerenje da će dužnost premijera obavljati uspješno i predano, te da će budući koraci biti usmjereni na dobrobit svih stanovnika Crne Gore.

„Produbljivanjem regionalne saradnje, međusobnim razumijevanjem, razmjenom iskustva i znanja šaljemo pozitivan signal i drugim zemljama regije da zajedno možemo postići više, a sve kako bismo ostvarili našu zajedničku viziju stabilne, prosperitetne i evropske budućnosti Zapadnog Balkana”, poručila je Krišto.

I generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu poslala je iskrene čestitke povodom nedavnog imenovanja predsjednika Vlade Crne Gore.

„Savjet za regionalnu saradnju cijeni Crnu Goru kao ključnog partnera u našim zajedničkim naporima da poboljšamo stabilnost i sveukupni prosperitet našeg regiona. Uloga Crne Gore u RCC i njeno aktivno učešće u Procesu saradnje u Jugoističnoj Evropi (SEECP) su zaista za svaku pohvalu”, napisala je Bregu.

Provjerite slična mjesta

Novi izvršni direktor kompanije MTEL Zoran Milovanović

Kompanija MTEL od juče ima novog izvršnog direktora Zorana Milovanovića. Nakon završenih studija Elektrotehnike na …