CRNA GORA: Šefovi poznate firme ojađeni za 12,5 miliona dolara u kriptoprevari

Grupa rukovodilaca firme Binance postali su žrtva sofisticirane šeme otmice i iznude tokom navodnog “poslovnog putovanja“ u Crnu Goru. Počinioci su, koristeći obmanjujuću strategiju, primorali ove rukovodioce da isprazne svoje kripto novčanike, što je rezultiralo zapanjujućim gubitkom od približno 12,5 miliona dolara, piše cryptobullsclub.com.

Sredstva, prvenstveno u obliku Tether-a (USDT), brzo su prebačena u novčanik na mreži Tron. Međutim, brza akcija i detaljna istraga od timova za sajber bezbjednost doveli su do značajnog napretka.

Praćenjem aktivnosti u lancu povezanih sa transakcijom, timovi su sarađivali sa različitim partnerima kako bi sproveli hitan odgovor.

U odlučujućem potezu, tim za bezbjednost Binance uspješno je uspio da zamrzne novčanik, efektivno obezbjedivši oko 11,8 miliona dolara ukradenih kripto sredstava.

“Ova brza intervencija naglašava rastuće mogućnosti bezbjednosti kriptovaluta i prevencije prevara”, piše u tekstu.

Incident naglašava rizike povezane sa digitalnom imovinom, dok istovremeno pokazuje efikasnost brzog reagovanja i saradnje među timovima za kripto bezbjednost, prenosi RTCG portal.

Povraćaj tako značajnog dijela ukradenih sredstava ukazuje na važnosti hitne akcije u slučaju prevarnih aktivnosti.

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …