Buduća šefica kabineta ministra Snežana Vujović, viša policijska inspektorska I klase

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović predložio je Snežanu Vujović, višu policijsku inspektorku I klase, za šeficu svog kabineta. Ovaj predlog odražava ministrovo opredjeljenje da u svoje redove privuče iskusne stručnjake čija sposobnost, odlučnost i hrabra borba protiv kriminaliteta služe kao svetionik na putu ka ostvarenju najviših ciljeva službe.

Predložena kandidatkinja predstavlja primjer izvrsnosti i posvećenosti, ne samo u službi policije, već kao primjer kako stručnost i nepokolebljiva etika vode ka izgradnji snažnijeg i pravednijeg društvenog poretka.

Snežana Vujović, završila je višu školu unutrašnjih poslova, pravni fakultet i položila pravosudni ispit, a uspješnu karijeru u policiji započela je prije 24 godine.

Plodonosan radni angažman započinje u Sektoru za borbu protiv kriminala Uprave policije. Isti nastavlja na poziciji šefice Grupe za potražnu djelatnost, suzbijanje maloljetničke delinkvencije i nasilja u porodici, nakon čega je imenovana za rukovoditeljku Operativnog tima za borbu protiv porodičnog nasilja i nasilja nad ženama, u činu Više policijske inspektorke I klase.

Iza sebe ima bogato iskustvo kroz različite edukacije i projekte na kojima je radila, među kojima se ističu trening za trenere “Integritet i rodna dimenzija – DICAF”, mjere tajnog nadzora, korišćenje dokaza na sudu i prekogranična saradnja, sistem dječije zaštite CPS istrage – UNICEF, trening za prikrivene isljednike i operativne veze – TIKA, nasilje u porodici – ILEA, intervjuisanje maloljetnih žrtava – MUP Francuske, žene u policiji – IOM i Američka ambasada, zločini iz mržnje – ODIHR, istrage usmjerene na žrtve – NCA Velika Britanija, specijalne tehnike prikupljanja najboljih dokaza – NCA i drugi.

Profesionalnost u radu i beskompromisna posvećenost svim principima na kojima počiva policijska etika preporučili su je za poziciju predsjednice Disciplinske komisije Ministarstva unutrašnjih poslova od septembra 2021. godine do danas.

Ovim predlogom Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore jasno pokazuje svoju posvećenost ka izgradnji institucija koje su osnažene znanjem, iskustvom i vještinama, neophodnim za suočavanje sa izazovima savremenog društva.
Tim za odnose s javnošću

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …