Stvaramo bolje uslove za edukaciju inžinjerskog kadra u oblasti elektroenergetike i informacionokomunikacionih tehnologija

Ministar energetike i rudarstva prof.dr Saša Mujović sastao se sa direktorkom Siemensa u Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji, Medejom Lončar, koja je sa svojim timom posjetila Crnu Goru.

Povod ove radne posjete je otvaranje moderne laboratorije u formi digitalne trafostanice na Elektrotehničkom fakultetu, za koju je najsavremeniju opremu i softverske licence, u vrijednosti od 15 hiljada eura donirala kompanija Siemens. Riječ je o modernoj opremi vezanoj za elektroenergetiku i elektroenergetske sisteme, koja uključuje napredne savremene informaciono-komunikacione tehnologije, koje će omogućiti studentima novi nastavni sadržaj i praktičan rad sa najnovijim tehnologijama i na realnim modelima.

Drago mi je što je povod današnjeg susreta realizacija uspješne saradnje Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i kompanije Siemens prije svega zbog naših studenta kojima su sada dostupne najsavremenije tehnologije u oblasti energetike omogućavajući im da budu još kompetentniji i konkurentiji za buduće poslovne izazove. Biti u korak sa tehnologijama danas kada smo svjedoci kontinuiranih i brzih promjena je ključno za dalju edukaciju inžinjerskog kadra u oblasti elektroenergetike i informacionokomunikacionih tehnologija. Smatram da je sektor energetike sektor budućnosti i ogroman potencijal Crne Gore, a razvoj stručnog kadra je sastavni dio strategije energetskog razvoja naše zemlje. Nadamo se da će partnerstvo sa kompanijom Siemens koja je sinonim za inovacije i izuzetnost već 175 godina, upravo stvoriti neku novu pozitivnu energiju i motivaciju studentima, istakao je ministar energetike i rudarstva prof.dr Saša Mujović  na početku sastanka.

Resorni ministar prof.dr Mujović iskoristio je priliku da se zahvali direktorici Lončar i direktoru Srdanoviću na vrijednoj donaciji u opremi i softverskim licencama, kao i rektoru Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimiru Božoviću na podršci u realizaciji ove saradnje prije svega shvatajući značaj i nužnost povezivanja akademske zajednice i privrednog sektora, kao i otvorenost Univerziteta Crne Gore za sve inicijative u tom pravcu.

Provjerite slična mjesta

Jakšić Stojanović: Radna grupa provjeriće diplome u Ministarstvu prosvjete

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija odlučno je da se uhvati u koštac s problemom lažnih …