Nabavljaju opremu za škole vrijednu 6,3 miliona

Veliko mi je zadovoljstvo da upoznam javnost da smo danas potpisali ugovor o nabavci računarske opreme u vrijednosti od 6.337.214,00 eura i to: 4575 računara, 1133 laptopa, 1806 televizora, 516 projektora i 445 štampača koji će biti stavljeni na raspolaganje osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori, saopštila je Anđela Jakšić Stojanović, ministarka prosvjete, nauke i inovacija. .

Na taj način stvaramo jaku osnovu za digitalizaciju obrazovnog procesa i omogućavamo našim mladim ljudima da steknu digitalne vještine i kompetencije koje su neophodne za XXI vijek.

Ugovor smo potpisali sa najpovoljnijim ponuđačem- Konzorcijumom (KimTec d.o.o Podgorica, G tech d.o.o Podgorica i King ICT d.o.o Zagreb). Finansiranje dolazi iz različitih izvora, uključujući 63% kredita Evropske investicione banke (EIB), 30% grant sredstava iz Zapadno-balkanskog investicionog okvira (WBIF) i 7% iz nacionalnog budžeta.

Ova investicija nam omogućava da obezbijedimo više od 50% neophodne računarske opreme, a 44. Vlada će uložiti napore da u toku svog mandata obezbijedi dodatnu opremu koja će unaprijediti kvalitet obrazovnog procesa na svim nivoima. Veliku zahvalnost dugujemo partnerima iz Evropske investicione banke i obećavamo da ćemo u narednih 18 nedjelja opremiti svaku osnovnu i srednju školu u Crnoj Gori savremenim računarskim učionicama.

Naš cilj je stvoriti uslove za kvalitetno obrazovanje, jer izvanredna Crna Gora traži izvanredna znanja, a sa mladim ljudima koji su naš najvredniji resurs sigurna sam da možemo ostvariti izvaredne rezultate.

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …