MUP najavio veliko nevrijeme od sjutra

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Cme Gore (ZHMS), Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.
Naime, prema informacijama Zavoda, za petak, 10.11.2023.godine, očekuje se prostrani i duboki visinski ciklon sa centrom iznad Sjevernog mora, koji uslovljava jako jugozapadno strujanje, te se očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno kiša, mjestimično pljuskovi i grmljavina, a intenzivnije padavine od sredine dana, naročito u južnim predjelima. Lokalno su moguće umjerene do obilne količine kiše i kratkotrajne vremenske nepogode. I u subotu u prvom dijelu dana najavljene su slične vremenske prilike. Intenzivne padavine se očekuju sjutra popodne i tokom noći, kao i u subotu (11. novembar) u prvom dijelu dana. Vjetar će biti povremeno umjeren do jak, na udare veoma jak, južnih smjerova, a more umjereno talasasto do jače talasasto.
Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode (flashflood efekti), posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presijecaju planinske kosine.

Provjerite slična mjesta

Novi izvršni direktor kompanije MTEL Zoran Milovanović

Kompanija MTEL od juče ima novog izvršnog direktora Zorana Milovanovića. Nakon završenih studija Elektrotehnike na …