Milatović: Makron dobronamjerno gleda na naš plan da 2028. godine postanemo dio EU

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je nakon sastanka sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom u Jelisenskoj palati da očekuje još snažniju podršku te zemlje kada je riječ o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji.

Ja sam Makronu na sastanku predočio ambiciozan plan da Crna Gora do kraja 2026. godine bude spremna za pristupanje EU i da postane punopravna članica u 2028. godini. Čini mi se da je i Makron vrlo dobronamjerno gledao u toku razgovora na naš ambiciozan, ali i realan i ostvariv plan. Očekujem da u narednom periodu Francuska bude još snažnija podrška Crnoj Gori na našem evriopskom putu- kazao je Milatović.

Predsjednik je rekao da je Francuska je jako važna za Crnu Goru.

Razgovarali smo na koji način možemo unaprijediti ekonomsku saradnju, o važnim infrastrukturnim projektima, o valorizaciji Luke Bar, aerodromima, na koji način možemo iskoristiti naše potencijale kako bi unaprijedili život građana Crne Gore- zaključio je Milatović.

DAN

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …