Hrvatski ministar: Postoje indicije šta bi mogao biti uzrok trovanja gaziranim pićima

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš izjavio je sinoć da postoje indicije šta bi mogao da bude uzrok trovanja bezalkoholnim gaziranim pićima kompanije Koka-kola.

“S obzirom na vrstu oštećenja, rasprostranjenost i činjenicu da je ipak isti vlasnik, moguće da dolazi prilikom procesa čišćenja flaša do nekakvih nedovoljno definisanih elemenata koje posledično mogu da izazovu ovakva zbivanja”, rekao je Beroš za Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

On je tako odgovorio na pitanje da li je riječ o sabotaži ili nekom pojedinačnom spletu okolnosti budući da u uzorcima mineralne vode Romerkel emoušn (Romerquelle Emotion) s ukusom borovnice i nara, koje su izuzete iz ugostiteljskog objekta u Rijeci, analizom nije otkriveno ništa nedozvoljeno.

Analizom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nisu, međutim, bile obuhvaćene flašice romerkela i Koka-kole iz kojih su piće konzumirale dvije povrijeđene osobe u Rijeci i Zagrebu, jer ih je uzelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

“I dalje ne znamo šta je uzrok događaja, ali je nezgodno da raste broj onih koji prijavljuju tegobe”, rekao je ministar za Dnevnik HRT.

On je rekao da je dosad pregledano 14 osoba u različitim gradovima, a da su kod četiri osobe dokazane lezije sluzokože za varenje, ostali nemaju i većina je otpuštena na kućno liječenje.

Beroš je podsjetio da je najteže povrijeđeni pacijent u Rijeci, koji ima teške povrede.

Ministar je rekao da je dobro što je Državni inspektorat povukao iz prodaje određene proizvode proizvođača Koka-kola, što je najbolji način da se smiri strah građana i da se onemoguće dalji neželjeni događaji.

BETA

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …