Propali autobus dvije i po, a najbolji četiri hiljade eura

Stečajna uprava beranskog autoprevoznog preduzeća “Simon vojaž” oglasila je na prodaju autobus marke Bova, stranih registarskih tablica, koji nije u voznom stanju na prodaju po cijeni od 2,5 hiljada eura, dok su krajem avgusta ove godine najbolje autobuse, među kojima i dva koji su vozili na relaciji za Njemačku i Luksemburg, prodali za oko četiri hiljade eura po jednom.

To su Portalu RTCG kazali radnici, dostavljajući novinski oglas iz jedne dnevne novne objavljen 24. oktobra.  

“Ovaj autobus o kojem se sada radi dovezen je svojevremeno u izvanrednom stanju za naše prilike i bio je namijenjen za lokalni prevoz, sa velikim brojem sjediša. Prema našim informacijama ocarinjen je, samo je bilo ostalo da se regisruje, ali to nije učinjeno, već je parkiran, i onda iz njega pokradeno sve što je vrijedno. Ništa nema, osim plehova. To je obična olupina”, kazao je predsjednik štrajkačkog odbora “Simon vojaža”, Nenad Radičević.  

On je dodao da je taj autobus trenutno u takvom stanju da ga ni fabrika ne bi mogla ponovo sastaviti.  

“Stečajni upravnik Lado Šekularac taj autobus prodaje po cijeni od 2,5 hiljada, a moj autobus koji je bio ispravan i stajao u Novom Pazaru, prodao je za svega 4 hiljade. I taj moj autobus, kojim sam vozio na relaciji za Beograd, a nerijetko i za inostranstvo, sada je negdje u Vrnjačkoj Banji. Evo saobraćajna dozvola je ostala kod mene”, kazao je Radičević.  

On je još jednom zatražio da se ministarstvo nadležno za saobraćaj i Vlada Crne Gore konačno umiješaju u ovu, kako je rekao, sumnjivu prodaju.  

“Ja mogu reći i da je taj tender za osam autobusa i jedan kombi koji su stajali u krugu autobuske stanice u Beranama, kao i moj autobus koji je bio u Novom Pazaru, bio namješten. Sve to prodati za 34 hiljade eura? Kako drugačije tumačiti. Nije to babovina ni stečajne uprave ni Privrednog suda, već naša muka. Zato ne odustajemo od zahtjeva da se tender poništi i autobusi vrate u Berane”, rekao je Radičević.  

Stečajni upravnik beranske autoprevozne firme u stačaju „Simon vojaž“, Lado Šekularac, osam najboljih autobusa i jedan kombi koji su bili parkirani u krugu autobuske stanice u ovom gradu, kao i još jedan autobus koji se nalazio u Novom Pazaru, prodao je po početnoj cijeni od 34.076,2 eura. Naknadno je, navodno, uračunat PDV, pa je ta cijena izašla na 55.076,72 eura.

Šekularac ranije nije odgovarao na pitanja Portala RTCG dostavljena u više navrata, a jedno od prvih pitanja bilo je upravo to po kojoj cijeni je prodao najbolje autobuse „Simon vojaža“. Iz njegovog izjašnjenja Privrednom sudu, u koje je Portal RTCG imao uvid, može se vidjeti da su se na oglas javila dva kupca, doo Novo prevoz iz Bijelog Polja, koji je ponudio 40.101 euro, dok je drugi kupac, First travel Montenegro doo (BLT) ponudio svega hiljadu više, odnosno 41.103 eura. On je u tom izjašnjenju on je kao razlog prodaje naveo to da su autobusi propadali, dok se danas nesmetano voze na ulicama Podgorice i na putevima u dom dijelu države.

Zbog prodaje autobusa „Simon vojaža“ do sada su Specijalnom državnom tužiocu perdate tri krivične prijave, od kojih su jednu predali bivši radnici, a dvije autoprevozna firma „Viktorija ekspres“. Štrajk u „Simon vojažu“ počeo je u maju 2020. godine, a tada je privatni partner iz Luksemburga, Simon Bernard tužio svog partnera u Crnoj Gori, funkcionera DPS, Mehmeda Adrovića, optužujući ga da je faslifikovao njegov potpis i da ga ja izvarao. I taj predmet je još uvijek u radu kod SDT. Beranard je, kako se može čuti od crnogorskih državljana koji žive u Luksemburgu, Adrovića tužio i u Strazburu, a tamošnji mediji su pisali kako je taj biznismen opljačkan u Crnoj Gori.  

RTCG 

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …