PKCG kod laureata Nagrade Jovana Lekića: Kontinuitet unapređenja menadžmenta

Jovan Lekić, predsjednik NALL grupe, laureat je godišnje Nagrade Privredne komore Crne Gore za unapređenje menadžmenta.

Tim povodom, predsjednica PKCG dr Nina Drakić, potpredsjednik Nikola Vujović i sekretarka Odbora udruženja trgovine Milica Lazarević razgovarali su sa ovim uglednim privrednikom u sjedištu NALL grupe.

Zahvaljujem Odboru za dodjelu nagrada Privredne komore što sam izabran za laureata. Nije tajna da sam neko ko posebno doživljava rad Privredne komore i njena nagrada mi zaista mnogo znači, jer dolazi od struke. Vjerujem da je ovo priznanje rezultat mog kontinuiranog rada na unapređenju menadžmenta u okviru NALL grupe – kazao je Lekić.

Predsjednica Drakić je uz čestitke Lekiću istakla važnost ovog privrednika i njegove kompanije za privredu u cjelini.

Naime, Jovan Lekić je ekonomista koji je dugogodišnje menadžersko iskustvo usmjerio ka modernizaciji poslovanja, digitalizaciji procesa i decentralizaciji sistema upravljanja, što je rezultiralo kontinuiranim rastom i profitabilnošću svih članica ove grupe sastavljene od četiri kompanije afirmisane u sektorima trgovine i turizma – NALL International, Kuća hemije drogerija, Ruža vjetrova Hotel Resort i Dama drogerija.

Zavrijedili ste Nagradu za unapređenje menadžmenta koja kruniše Vaš i uspješan rad Vaših saradnika. Nadam se da će Vam ovo priznanje biti dodatni podsticaj za dalje aktivnosti i poslovne uspjehe – kazala je Drakić.

Tokom sastanka je bilo riječi o poslovanju i planovima NALL grupe, značaju i budućim aktivnostima Komore kao krovne privredne asocijacije, sa posebnim fokusom na biznis ambijent i mogućnosti za njegovo unapređenje.

Istaknuta je važnost institucionalnog djelovanja privrede i intenziviranja komunikacije i pregovaranja sa Vladom u cilju obezbjeđivanja što povoljnijeg poslovnog okruženja, a u susret najavljenim reformskim procesima koji mogu donijeti dodatna optrećenja za privredu.

Država treba da vrati podsticajne mjere za prioritetne razvojne oblasti i doprinese pokretanju novih investicionih ciklusa, ocijenjeno je na sastanku.

Preduzetništvo treba vratiti kao društvenu temu broj jedan, da se uvede u škole i vrtiće kako bi što više ljudi vidjelo svoju budućnost u ovoj oblasti – rekao je Lekić.

Nagrade Privredne komore uručiće laureatima predsjednik Crne Gore Jakov Milatović 20. novembra na svečanosti u Vili Gorica.

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …