Bečić – Vag: Naš fokus su jake institucije koje su otporne na sve

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, gospodin Aleksa Bečić, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, sreo se sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, gospođom Dominik Vag.

„Naš fokus su jake institucije koje su otporne na sve izazove”, naglasio je potpredsjednik Bečić. „Jasno stojimo uz odlučnost da ovi ciljevi moraju biti ispunjeni, ne odstupajući ni korak od tog puta. Preuzimam širok spektar odgovornosti i izražavam svoju i spremnost svog tima i svojih resornih ministara da doprinesemo neophodnim reformama”, izjavio je, potcrtavajući vitalnost bezbjednosnog sektora za budućnost naše zemlje.

Ambasadorka Vag je potvrdila izuzetan značaj borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije i u tom nastojanju uvjerila u podršku Misije jačanju odgovornosti i nezavisnosti institucija u sektoru bezbjednosti, kao i istraga. Takođe je istakla i važan zadatak koji predstoji – deblokadu pravosuđa, kao put koji vodi ka napretku i pravičnosti.

Potpredsjednik Bečić se osvrnuo i na proces popisa, ističući tri inovacije koje će unaprediti ovaj statistički postupak: inkluziju predstavnika opozicije, razmatranje i usvajanje zahtjeva nacionalnih manjina, i razvoj specijalizovanog softvera za provjeru pravilnosti sprovedenog popisa, čime se potvrđuje naša posvećenost transparentnosti i demokratiji.

Govoreći o unaprjeđenju interne kontrole u bezbjednosnim strukturama, potpredsjednik je kazao da moramo ojačati organizacione jedinice koje se bave praćenjem životnog stila i imovine policijskih službenika te istakao da je zatražio od ministra unutrašnjih poslova hitno donošenje novog Pravilnika, te obezbjeđivanje svih tehničkih i softverskih uslova za sveobuhvatne provjere imovine i životnog stila svakog službenika Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Završavajući sastanak, ambasadorka Vag je pohvalila politički dijalog i konstruktivan pristup svih članova vlade, koji su neophodni za političku stabilnost i pomirenje.

Provjerite slična mjesta

Snažnije povezati privrednike Crne Gore i Kine

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je 28. novembra sa predstavnicima Ekonomsko-trgovinskog odjeljenja Ambasade …