Spajić sa rukovodstvom IRF: Transformacijom IRF-a do više sredstava i povoljnijih kredita za privredu

Predsjednik Vlade Milojko Spajić primio je danas rukovodstvo Investiciono razvojnog fonda – predsjednika Borda direktora Velizara Kaluđerovića i izvršnu direktoricu Irenu Radović sa kojima je razgovarao o potencijalima za dodatnu podršku privredi kako bi se ojačala konkurentnost crnogorske ekonomije.

Predstavnici IRF su premijera informisali o aktivnostima Fonda i planovima za naredni period te iskazali punu spremnost da u saradnji sa Vladom doprinesu ravnomjernom i održivom ekonomskom razvoju te većoj konkurentnosti i likvidnosti privrednih subjekata.

Sagovornici su saglasni da je potrebno omogućiti veću dostupnost sredstvima podrške i povoljnije uslove kreditiranja te ocijenili da će to biti olakšano transformacijom IRF-a u Razvojnu banku.

„Potrebno je u najkraćem roku stvoriti uslove da privreda dobije nove podsticaje koji će generisati snažniji razvoj, kvalitetnija i sigurna radna mjesta. Bolji standard građana je imperativ”, zaključio je predsjednik Vlade.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …