Abazović: Sudstvo je najgora grana vlasti u Crnoj Gori

Donedavni premijer i lider GP URA Dritan Abazović u emisiji “Naglas” govori o rezultatima 43. Vlade Crne Gore i djelovanju partije čiji je čelnik u narednom periodu.

Abazović je rekao da ranija, 43. vlada, ostavlja iza sebe osjećaj slobodnog promišljanja i da niko nije nedodirljiv. On smatra da Crna Gora nikad nije vidjela demokratske iskorake kakve u ovom vremenu gledali.

“Sve može da se desi, civilizovano, dostojanstveno, kulturno, imamo i novi saziv parlamenta”, rekao je Abazović.

On navodi da 43. vlada ima takve rezultate kakve 44. vlada neće moći da nadmaši i dostigne. Kaže da je napadnut sam vrh kriminalne hobotnice.

“Nema mafije koja nije napadnuta. Ja sam targetirao sve, s ovakvim tužilaštvom i sudstvom, trebaće malo vremena vjerovatno”, rekao je Aazović.

Napominje da sedmi sudija Ustavnog suda može da bude izabran već sjutra, ali da, kako kaže, ima nekih ljudi u političkom životu koji se ne raduju pobjedama sopstvene države.

Abazović kaže da 43. vlada nije pala u avgustu 2022. godine zbog Temeljnog ugovora sa SPC, nego zbog “beskompromisne borbe protiv kriminala”.

“Ja tu vladu nijesam formirao uz podršku DPS-a nego glasovima poslanika u državnom parlamentu”, kaže Abazović.

Ocjenjuje da je kadrovska politika bila najveća omča doskorašnjoj vladi, ali da je to svakako generalni problem u Crnoj Gori.

Bivši premijer kaže da je označio neke konkretne nosioce kriminalnih aktivnosti aktivnosti. Neki su, konstatovao je, već na optuženičkoj klupi, neki su u Skaj aplikaciji a neki su u javnosti prepoznati kao takvi.

“Taj ko bude htio da ispravlja nepravdu, moraće da se suoči sa strukturama koje se nalaze na drugoj strani. Pogledajte samo državna preduzeća. Danas sam saopštio poslovni rezultat Aerodroma. Pogledajte druge, neka neko izađe i kaže da je ranije bilo više. Ja bih volio da neko izađe, ali ne čujem nikog nego sve prazna priča. Vraćaju se dugovi vlada Zdravka Krivokapića, Duška Markovića i Mila Đukanovića. Ove, 43. vlade, ne”, tvrdi Abazović.

Smatra da se 43. vlada nije izborila protiv lažnih vjesti. Naglasio je da nema namjeru da se raspravlja sa Centrom za građansko obrazovanje.

“Ne napadam NVO sektor, nego samo neistine. Vijest (o imenovanju preko 1.300 funkcionera u mandatu tehničke vlade) je netačna”, izjavio je Abazović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …