C.G. Control: Tržišni lider kontrole kvaliteta i kvantiteta


U okviru serije posjeta laureatima godišnje Nagrade Privredne komore Crne Gore, predsjednica dr Nina Drakić obišla je sa saradnicima porodično preduzeće C.G. Control u Baru i razgovarala sa izvršnim direktorom Aleksandrom Milijićem.
C.G. Control je laureat Nagrade za uspješno poslovanje koja se dodjeljuje preduzetnicima i malim privrednim društvima. Riječ je o preduzeću koje se bavi kontrolisanjem kvaliteta i kvantiteta roba i usluga prilikom izvoza/uvoza u Crnoj Gori i Albaniji, tržišnom lideru prepoznatom po evropskim standardima kvaliteta u poslovanju, operativnojizvrsnosti i profitabilnosti.
Kompaniju je osnovao Dragan Milijić 2003. godine, kao malu firmu sa svega dva zaposlena, da bi ubrzopostala predstavnica eminentnog Bureau Veritasa na poslovima kontrole kvaliteta i kvantiteta svih vrsta naftnih derivata koje je uvozio Jugopetrol.

Sada najviše sarađujemo sa Lukom Bar i Adriatic Marinas – Porto Montenegro, što traje već deceniju.Kroz rad sa takvim kompanijama pokazali smo ozbiljnost našeg poslovanja i rad. Mali smo, ali trudimo se da „plivamo“ sa jakom konkurencijom u ovoj oblasti i budemo najbolji u mjeri mogućeg – kazao je Aleksandar Milijić.
Predsjednica Drakić je istakla da je Komora u želji da afirmiše male kompanije i žene u biznisu promijenila način dodjele tradicionalnih godišnjih nagrada uvodeći nove kategorije u okviru priznanja za uspješno poslovanje.

Zadovoljstvo mi je da Vam čestitam na Nagradi i zahvalim na prilici da se bliže upoznamo sa radom ovog preduzeća. Iako pripadate kategoriji manjih preduzeća, ali postojite decenijama i imate velike klijente što je za svaku pohvalu – kazala je Drakić, koja je zatim predstavila najznačajnije aktivnosti krovne privredne asocijacije.
Sagovornici su tokom sastanka razgovarali i o poslovnom ambijentu, te izazovima sa kojima se C.G. Control srijeće u svom radu.
U radu sastanka učestvovali su savjetnik predsjednice PKCG Dragoljub Bulatović i direktor Sektora za analize i istraživanja Miljan Šestović, te Nikoleta i Tijana Milijić iz C.G. Control.

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …