Štrajk upozorenja na aerodromima u Podgorici i Tivtu 9. novembra

Sindikalne organizacije aerodroma u Podgorici i Tivtu organizovaće jednočasovno “mirno protestno okupljanje” radnika, odnosno, štrajk upozorenja u četvrtak, 9. novembra.

Kako se navodi u dopisu koji su juče predsjednici sidnikalnih organizacija aerodroma Podgorica Slobodan Martinović i aerodroma Tivat Ljubiša Džudović uputili izvršnom direktoru Aeridroma Crne Gore (ACG) Vladanu Draškoviću i predsjedniku Odbora direktora Eldinu Dobardžiću, mirno okupljanje radnika biće između 13 i 14 časova na platoima ispred terminalnih zgrada dvaju vazdušnih luka, a u slučaju loših vremenskih uslova okupljanje će biti u terminalima.

Predsjednici sindikata su naveli da će na ova okupljanja pozvati medije, kao i da će na njima učestvovati i predstavnici Saveza sindikata Crne Gore čije su članice sindikalne organizacije aerodroma Podgorica i Tivat.

U dopisu u koji su “Vijesti” imale uvid, navodi se da se skupovi organizuju “povodom ogromnog nezadovoljstva radnika ACG koje je prouzrokovano nepostizanjem dogovora sa poslodavcem od januara mjeseca 2023. godine”.

Pitanja po kojima se po viđenju sindikalaca, nije mogao postići dogovor sa menadžmentom ACG su povećanje zarada zaposlenih, usvajanje pravilnika o rješavanju stambenih pitanja, regulisanje radnog vremena u operativi, poboljšanje uslova rada i zaštite na radu, “sprečavanje degradiranja postojećeg kolektivnog ugovora”, pronalazak adekvatnog rješenja za zaposlene koji nisu finansijski obeštećeni za period za koji je bilo potpisano poravnanje za zaposlene”, kao i potreba poštovanja reprezentativnih sindikalnih organizacija kao socijalnog partnera u svim pitanjima koja se tiču ekonomskog i socijalnog statusa zaposlenih.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …