Bečić: Do kraja mjeseca izbor sedmog sudije Ustavnog suda, spremni smo da uvedemo softver za kontrolu popisa

Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić najavio je da će u novembru biti popunjen Ustavni sud, izborom sedmog sudije.

Bečić je u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, Petru Komneniću najavio da je Vlada spremna da ispuni zahtjeve opozicije, kada je u pitanju sprovođenje popisa, te da bi, u tom slučaju, bojkot značio zloupotrebu popisa u političke svrhe.

Upitan da li je Sporazum vladajuće koalicije test za međusobno povjerenje i ispunjavanje svih obaveza države, Bečić je odgovorio da onaj ko želi da se igra sa NATO, EU, spoljnom i bezbjednosnom politikom Unije, otpriznavanjem država, neće vršiti vlast jer vlast nije igračka.

“Ja sam uvjeren da ćemo tokom mjeseca novembra riješiti pitanje funkcionalnosti Ustavnog suda i izabrati sedmog sudiju Ustavnog suda”, rekao je Bečić.

Na pitanje da li će bilo koje kršenje sporazuma od strane potpisnika biti sankcionisano sa njegove strane, da li će biti uvod u raskid sporazuma i obaranje Vlade, odgovorio je:

“Apsolutno ćemo insistirati na strogom poštovanju sporazuma i budite sigurni – ko god bude htio da se igra sa našim evroatlanstkim putem, NATO integracijama, evropskim integracijama, stoprocentno usklađenosti sa spoljnom i bezbjednosnom politikom EU, sa otpriznavanjem država, sa prozapadnim kursom države, taj neće vršiti vlast, jer vlast nije igračka. Ko čuva sporazum, taj čuva i vlast”.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …