Ukrao dva televizora i prodao ih “zbog prezimena”

Zbog krađe dva televizora iz trgovačkog centra “Kaufland”, Opštinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv J.U. (22) iz Karlovca. Mladić je od ranije osuđivana osoba. Krivicu je na ispitivanju priznao rekavši da je jedino krađom mogao doći do novca, s obzorom da ga zbog prezimena niko ne želi zaposliti. Prezime koje ima inače je karakteristično za pripadnike romske manjine, pa je možda okrivljeni aludirao na to kao problem pri zapošljavanju.

U optužnici se navodi da je on 21. juna između 16.30 i 17 sati ukrao dva televizora marke Elite vrijedna 344 eura. Tužilaštvo za njega traži kaznu od sedam mjeseci zatvora, odnosno rad za opšte dobro na način da se jedan dan zatvora zamijeni za dva sata rada za opšte dobro.

U svojoj odbrani okrivljeni je priznao počinjenje kaznenog djela za koje ga se tereti. Naveo je da je ostao na ulici, da nema posao i da ga niko neće primiti kad čuje njegovo prezime zbog čega nije imao izbora, pa je morao ukrasti predmetne televizore. Naveo je da je uzeo dva televizora u poslovnici ‘Kauflanda’ u Karlovcu, stavio ih sa strane na odjelu voća i povrća kako bi ih mogao uzeti sa vanjske strane, nakon čega se uputio prema blagajnama i krenuo prema izlazu te ih je onda preko vanjskog stakla uzeo” opisali su u optužnici.

Nakon što je izašao iz “Kauflanda”, kazao je, kroz nekih pet minuta prodao je oba televizora čovjeku čije mu ime nije poznato, za iznos od 200 evra, a za koji iznos je sebi iznajmio stan. Na njegovu žalost, snimile su ga nadzorne kamere, prenosi “KAportal”.

Nezavisne

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …