Spajić sa opozicijom: Postići najširi konsenzus oko sprovođenja Popisa

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sastao se danas sa predstavnicima dijela opozicionih parlamentarnih stranaka: Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke sa kojima je razgovarao o uslovima sprovođenja predstojećeg Popisa stanovništva.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i date sugestije u vezi sa pripremom i sprovođenjem procesa, te iskazana spremnost da se u najboljoj namjeri da doprinos realizaciji Popisa kao jednog od kapitalno važnih procesa za trasiranje ukupnog društvenog razvoja.

Sagovornici su iskazali spremnost da se postigne najširi konsenzus o ovom važnom pitanju.

Sastanku su ispred Demokratske partije socijalista prisusvovali poslanici Danijel Živković i Nikola Janović, ispred Socijaldemokrata Damir Šehović i Boris Mugoša dok su Bošnjačku stranku predstavljali Ervin Ibrahimović i Damir Gutić.

Premijer se ranije danas ovim povodom sastao i sa predstavnicima vijeća-savjeta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i tom prilikom istakao da popis stanovništva mora biti proces koji je izraz međusobnog povjerenja, te da će njegovi rezultati biti osnova za izgradnju društva po mjeri naših građanki i građana.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …