Premijer se sastao sa predstavnicima vijeća manje brojnih naroda – Popis da bude izraz međusobnog povjerenja

Predsjednik Vlade Milojko Spajić primio je danas predstavnike vijeća-savjeta manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica: predsjednika Bošnjačkog vijeća Sulja Mustafića, predsjednika Nacionalnog savjeta Albanaca Faika Niku, predsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimira Dekovića, predsjednika Savjeta Muslimana Sabriju Vulića i predsjednika Romskog savjeta Mensura Šaljaja.

Tema sastanka bilo je stvaranje uslova za sprovođenje predstojećeg Popisa stanovništva čiji početak je planiran za 30. novembar.

Predstavnici manjinskih naroda su zahvalili na prijemu i kazali da prepoznaju volju predsjednika Vlade da se proces učini inkluzivnim za sve, te da je to svojevrsna poruka Vlade da će graditi društvo jednako-pravnih građana na nivou cijele države.

Premijer Spajić je kazao da je Vlada voljna da iznađe rješenje za sve što potencijalno predstavlja otvoreno pitanje u smislu sprovođenja predstojećeg Popisa. „Popis stanovništva mora biti proces koji je izraz međusobnog povjerenja, a njegovi rezultati biće osnova za izgradnju društva po mjeri naših građanki i građana“, zaključio je premijer.

Na sastanku je bilo riječi o konkretnim predlozima kojima bi se unaprijedio proces i dogovoren nastavak komunikacije ovim povodom.

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Novica Vuković i ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Gjeka.

Provjerite slična mjesta

Odbor direktora Luke Bar ponovo imenovao Pješčića za izvršnog direktora

Odbor direktora Luke Bar je danas ponovo imenovao Luku Pješčića za izvršnog direktora ove državne …