Air Montenegro zakupio Airbus A320 od Hrvatske

U cilju dočekivanja ljetnje sezone u punom kapacitetu Air Montenegro proširuje flotu avionom Airbus A320, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije.

Kompanija je 16. oktobra raspisala javni poziv za najam aviona za predstojeću ljetnju sezonu, a danas je potpisan i Ugovor o zakupu između nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro i hrvatske kompanije Trade Air – navodi se u saopštenju.

Riječ je, kako su kazali, o evropskom operatoru, sa značajnim referencama u oblasti pružanja ACMI usluga (iznajmljivanje aviona, posade, održavanja i osiguranja) i charter saobraćaju.

Avion, kapaciteta 180 sjedišta u dualnoj konfiguraciji biznis i ekonomske klase, je iznajmljen u wet lease, odnosno, sa posadom. Airbus A320 kompanije Trade Air će biti angažovan u periodu ljetnje IATA sezone, počev od 01. aprila do 31. oktobra 2024. godine, na destinacijama sa kojih se očekuje povećana tražnja putnika za Crnom Gorom kao turističkom destinacijom. Riječ je o destinacijama u redovnom saobraćaju kompanije u Francuskoj: Pariz, Nant, Lion, kao i u Turskoj za Istanbul, dok su u charter saobraćaju planirani letovi ka nizu destinacija u Evropi i Bliskom istoku – istakli su u saopštenju.

Poručuju da će uključivanje pomenutog aviona u saobraćaj kompanije Air Montenegro doprinijeti povezivanju Crne Gore sa svijetom i ostvarivanju povoljnih rezultata ukupne turističke privrede zemlje.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …