Krvavac šef Spajićevog kabineta

Šef kabineta predsjednika nove Vlade, Milojka Spajića biće diplomirani ekonomista Branko Krvavac.

Krvavac važi za ključnog saradnika Spajića, posebno za program Evropa sad 2, kao i ukupne planirane reforme, potvrđeno je “Vijestima” u Vladi.

Krvavac nije bio član nijedne političke partije do Pokreta Evropa sad, u kojem je član Predsjedništva.

S pozicije državnog sekretara Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) bio je jedan od ključnih ljudi u timu za izradu reformskog programa Evropa sad, kojim je minimalna zarada podignuta na 450 eura, regulisani porezi i doprinosi i povećane plate u državi.

“Stručnost, profesionalizam i kvalitet rada preporučile su ga za napredovanje u resoru, kojim je rukovodio Milojko Spajić. Sve to ga je i sada preporučilo da bira mjesto s kojeg smatra da će suštinski dati najveći doprinos i podršku da 44. Vlada ostvari najbolji učinak u radu izvršne vlasti”, kazao je izvor Vijesti blizak premijeru Spajiću.

Krvavac je bio jedan od najboljih studenata na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, smjer Računovodstvo i revizija.

U Ministarstvu finansija je od pripravničkog staža. Radio je, između ostalog, analizu i procjenu budžetskih prihoda te poreske politike, bio je viši savjetnik i samostalni savjetnik u Direktoratu za ekonomsku i razvojnu politiku i koordinator u Direkciji za fiskalne analize i projekcije u Direktoratu za državni budžet, gdje je obavljao i bio uključen u najodgovornije poslove ovih direktorata.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Ko bude drastično prekoračio brzinu ostaće bez vozila

Vozače koji krše ograničenja brzine u Austriji očekuju nove oštre kazne. U slučaju ekstremnog kršenja …