Fon der Lajen-Spajić: Crna Gora ima pro-evroatlantsku Vladu i stabilnu političku većinu da sprovede neophodne reforme

Najvažniji zadatak Vlade je da isporuči rezultate iz evropske agende i ispuni očekivanja građanki i građana u pogledu članstva u EU, zaključak je sastanka
predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen koja, u okviru posjete regionu, danas boravi u Crnoj Gori.

„Crna Gora ima pro-evroatlantsku Vladu i stabilnu političku većinu koja će doprinijeti zatvaranju najvažnijih pregovaračkih poglavlja i ubrzati neophodne reforme u svim granama vlasti” kazao je premijer Spajić.

U kontekstu ispunjavanja uslova za članstvo sagovornici su ocijenili da su prioritetne aktivnosti imenovanja u sudskoj grani vlasti, jačanje slobode medija i borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Na sastanku je bilo riječi o administrativnoj podršci Evropske Unije u pogledu boljeg korišćenja fondova EU, jačanju infrastrukture, saobraćajnom povezivanju i pristupu Crne Gore jedinstvenom evropskom tržištu.

Premijer Spajić je zahvalio predsjednici Evropske komisije na iskazanoj podršci i kazao da je Evropska unija najvažniji geostrateški i ekonomski partner 44. Vlade, te da je veće prisustvo Evropske unije u regionu preduslov za izgradnju otpornosti na druge uticaje.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove – mr Aleksa Bečić, ministarka evropskih poslova – Maida Gorčević, ministar vanjskih poslova – dr Filip Ivanović i ministar energetike i rudarstva – prof. dr Saša Mujović.

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …