Abazović Spajiću: Želim da građanima odmah omogućite platu od 1.000 eura

Nešto poslije ponoći u salu je ušao poslanik i lider Građanskog pokreta URA i aktuelni predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On je čestitao je novom rukovodstvu Skupštine izbor na funkcije.

“G. Mandiću, drago mi je što ste došli do mjesta predsjednika parlamenta i što se prešao jedan put od nekih, da me ne shvatite pogrešnom, želja da se ‘zapali’ državni parlament do toga da se on danas čuva”, naveo je.

Abazović je ocijenio da je Spajić prekršio Ustav jer nije pročitao ekpoze.

“Dobro je da građani vide na koji način ćete upravljati, iako mislim da ćete se vremenom popraviti”, dodao je.

Premijer je rekao da neće biti sloma javnih finansija, i da će novi ministar finansija morati da kaže da li će država bankrotirati.

“Crna Gora je zemlja koja ima najveću prosječnu zaradu u regionu, najveću minimalnu zaradu, najveći rast penzija. Želim samo da vidim da građanima 1. januara obezbjedite prosječnu zaradu od 1.000 eura. Ostavite se priče da će to biti 1. januara 2025, 2026, 2027. Vaš plan je da se odmah zadužite za ogroman novac i da od toga uzmete fi. Plastično da objasnim – na milijardu eura, jedan odsto fi-ja je deset miliona. Samo ovaj put nemojte da novac ide preko Beograda, jer vas možda tamo neko, iz političkih okolnosti, može izdati. Dajte da ide drugim pravcem. Ja sam ovdje da na prvom premijerskom satu govorim i o ljudima iz regiona, ali iz Njemačke, našeg porijekla, čiji identitet ne želim da otkrijem, ali ću ih samo opisati – za razliku od mene nemaju samo kosu. Tako da g. Spajiću, dajem vam punu podršku da obezbjedite ljudima 1.000 eura”, saopštio je Abazović.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …