MUP poslao upozorenje: Sjutra vremenske nepogode

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.
Na osnovu upozorenja Zavoda, sjutra (utorak, 31.10.2023. godine) se očekuje jako jugozapadno strujanje, u drugom dijelu dana mjestimično jaka kiša, pljuskovi i grmljavinski procesi.
Na teritoriji Crne Gore, u jutarnjim satima se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će prvo usloviti kišu na jugozapadu, zatim će se padavine proširiti i na ostale predjele. U drugom dijelu dana intenzivnije padavine, a lokalno su moguće i vremenske nepogode. Znatno manje padavina se očekuje na krajnjem sjeveru.
Vjetar će biti južnih smjerova, umjeren do jak, ponegdje u višim predjelima na sjeveru na udare i olujne jačine. Duž obale se očekuju jači talasi -more talasasto do jače talasasto.
Kao posljedica obilne kiše lokalno su mogući kratkotrajni problemi sa obilnom količinom vode -flashflood efekti posebno u urbanim sredinama, na bujičnim tokovima i duž saobraćajnica koje presjecaju planinske kosine.

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …