Mandić: Popis će početi 30. novembra, narednih dana sve dodatne mjere zaštite za bolju kontrolu

Naša većina je donijela odluku o popisu koji će početi 30. novembra – saopštio je Andrija Mandić nakon što je izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore.

On je rekao da će u narednim danima biti obezbijeđene sve dodatne mjere zaštite.

Obezbijedićemo da svaki građanin može imati lični uvid u podatke Monstata koji se odnose na njega – saopštio je Mandić.

Mandić je položio zakletvu.

Ne uzimajući u obzir da imam najviše poslaničkog iskustva, smatram da sam dužan da naše političke nesporazume i poglede na budućnost ove zemlje sagledam i sa drugačijeg stanovišta od onog koje je nekako uniformno spakovano u našem svakodnevnom političkom životu. Naš politički život mora da teži ka pravdi i istini i odustane o dosadašnje prakse u kojoj je sve dozvoljeno ako donosi neku korist. Dame i gospodo, svima nama je potrebno da činimo dobra djela a ne samo da izgovaramo prazne i varljive fraze. Stoga želim reći nekoliko riječi kao čovjek iz naroda. Želim da kažem da ono u šta danas nakon toliko godina bavljenja politikom iskreno vjerujem i čemu sa ovog visokog mjesta želim da služim je samo jedno: pomirenje i samo pomirenje. Ono je izuzetno važno jer vidimo da je svijet i cijelo čovječanstvo na ivici velikog oružanog sukoba i upravo zbog toga moramo da budemo ujedinjeni, pomireni i složni – poručio je on.

Dugo je, kaže, na sopstvenom iskustvu učio da put do uspjeha ne vodi nikada samo jednom stazom.

I da sam najčešće griješio kada sam vjerovao da sam samo ja upravu. Opasno je slušati samo sebe jer tada čovjek zna da ogluvi za druge glasove i misli. Zato otvorimo sebe drugima kako bi nas razumjeli i saslušajmo druge kako bi shvatili njihove potrebe i želje. Na taj način će se najbolje pokazati zrelost Crne Gore a ne po principu ko je većina a ko manjina. Upravo zbog toga, prije svake odluke, treba čuti sve i izabrati najbolje i najostvarivije. Moramo se naučiti da je sve u životu prolazno, da su jedni dugo bili na vrhu, da su drugi došli, a treći čekaju da tamo stignu. Sve je to demokratija koja je u interesu naroda i koja je tu da pokaže da niko nije važniji od naroda i njegove zemlje koja ne živi da nekog smijeni već da izabere onog ko će biti bolji i služiti njenim interesima. Zato nam treba jasan dijalog – da se on završi dogovorom a ne diobama. Došlo je vrijeme da samo narod bira i izabere one kojima vjeruje. Da bi to mogli da postignemo moramo početi da vjerujemo jedni drugima – poručio je Mandić.

Ukazao je na to da istraživanja pokazuju da građani najmanje vjeruju političarima.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

Odbor direktora Luke Bar ponovo imenovao Pješčića za izvršnog direktora

Odbor direktora Luke Bar je danas ponovo imenovao Luku Pješčića za izvršnog direktora ove državne …