Knežević: Mandić nikada nije bio spreman da trguje ni ideologijom, ni prezimenom svoje porodice

Lider DNP-a Milan Knežević je pred poslanicima pročitao biografiju Mandića. On je naveo da je u Crnoj Gori bitnija ljudska biografija Andrije Mandića.

“Osnovna crta Mandića je istrajnost, ljudski kompromis za dobrobit običnih ljudi. I upravo ta istrajnost i spremnost, kada su svi mislili da su pali naši barjaci otpora, je pokazala da imamo sinergije i dovoljno hrabrosti i mudrosti da trasiramo put ravnopravnosti i ponudimo ruku pomirenja”, kazao je on.

Knežević kaže da je za poštovanje Mandićeva borba.

“Morate poštovati dvodecenijsku bezkompromisnu borbu opstanak političke ideje i ideoologije”, kazao je on.

Ističe da je imao prilika da poklekne, ali da Mandić nikada nije bio spreman da trguje ni ideologijom ni imenom i prezimenom svoje porodice.

“Ovdje se nalaze njegovi grobovi i kolijevke njegovih potomaka. Andrija Mandić nema rezervne države i za razliku od mnogih, ima namjeru da svoj kredibilitet ugradi u prosperitet ove države, i da vam on i naša koalicija pruže ruku pomirenja da shvatite da CG nema bez Crnogoraca, Bošnjaka,Muslimana, Albanaca, Hrvata, ali ni Srba”, kazao je Knežević.

“Raduje me što će Mandić biti izabran za predsjednik parlamenta kao prvi Srbin poslije 2006. godine kojeg nije glasao DPS i njihovi partneri i to nije pobjeda DPS-a, DF-a, već Crne Gore”, kazao je Knežević.

Minut ćutanja za stradale civile na Bliskom istoku

Na predlog poslanika SD-a Nikole Zirojevića, poslanici minutom ćutanja, odali su poštu stradalima na Bliskom istoku.

Mandić predložen za predsjednika Skupštine

Lekić je poslanicima pročitao pravila za predlog kandidata za predsjednika Skupštine. Naglasio je da se on bira tajnim glasanjem.

Istakao je da je dostavljen predlog da Andrija Mandić bude predsjednik Skupštine.

Proceduralno se javio poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da 2,2 minuta po poslaniku za raspravu predstavljaju presedan.

“Ta tema je zasluživala visoki karakter i pozornost poslanika. Mislim da je to nedopustivo, da nije u duhu dobre demokratske prakse, ali sam više iznenađen od gospodina Mandića koji je čovjek od političkog iskustva i koji je odabrao da pobjegne od rasprave vrlo svjestan da će čuti vrlo neprijatne stvari”, kazao je Nikolić.

Poslanik ZBCG Slaven Radunović kazao je da je potpuno jasno da je na snazi pokušaj opstrucije rada parlamenta.

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …