Danas biraju Mandića i Vladu, najavljen protest ispred Skupštine

Crna Gora trebalo bi danas da dobije novo rukovodstvo Skupštine a vjerovatno i 44. Vladu. Na čelu Parlamenta biće lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, a Vlade Mlojko Spajić.

Nastavak prve konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore 28. saziva parlamenta zakazan je za 10 sati.

Na sjednici Skupštine trebalo bi da bude izabran predsjednik parlamenta, a kandidat za tu poziciju je Andrija Mandić, čelnik Nove srpske demokratije.
Nastavak prve konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore 28. saziva Parlamenta biće održan se u ponedjeljak, 30. oktobra. Na sjednici Skupštine trebalo bi da bude izabran predsjednik Parlamenta. To će biti Andrija Mandić, čelnik Nove srpske demokratije.
Na toj sjednici trebalo bi da budu izabrani i potpredsjednici Skupštine.

Iz Pokreta Evropa sad, najbrojnije političke partije u parlamentu, najavljeno je da će njihov kandidat za potpredsjednika Skupštine biti Boris Pejović.

Demokrate su najavile da će Zdenka Popović biti kandidatkinja te stranke za potpredsjednicu parlamenta.

Na dnevnom redu je i izbor predsjednika i članova Administrativnog odbora Skupštine.

Nakon toga predsjednik Skupštine trebalo bi da zakaže novu sjednicu na kojoj će se birati 44. Vlada.

Mandatar Milojko Spajić u četvrtak je parlamentu dostavio ekspoze i predlog za sastav 44. Vlade.
Ubrzanje pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i rješavanje deblokade pravosuđa, ključni su ciljevi nove, 44. vlade. Mandatar Milojko Spajić u ekspozeu najavljuje bolji životni standard i realizaciju programa Evropa 2.
Ubrzanje pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i rješavanje deblokade pravosuđa, ključni su ciljevi nove, 44. vlade. Mandatar Milojko Spajić u ekspozeu najavljuje bolji životni standard i realizaciju programa Evropa 2.

Predložio je i sastav 44. Vlade koja će imati tri potpredsjednika, dva resorna potpredsjednika i 17 ministara.
Nova Vlada Crne Gore imaće tri potpredsjednika, dva resorna potpredsjednika i 17 ministara. To je predlog koji je danas u ekspozeu objavio mandatar Milojko Spajić.
Demokratska partija socijalista (DPS), SD i Forum slobodnih građana Luča (FSGL) pozvali su ranije građane da se u ponedjeljak okupe ispred zgrade Skupštine, kada će biti birano novo rukovodstvo parlamenta.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Demokrate, NSD, DNP, CIVIS i SNP najavili podršku fiskalnoj strategiji za ES2

Nova srpska demokratija (NSD), Demokratska narodna partija (DNP), Demokrate, CIVIS i SNP najavili su podršku …