Zečević: Ako Spajić ne dovede investitore, Evropa sad 2 propada, prijeti nam bankrot

Građanski pokret URA zaslužuje zamjerke što u ovom sazivu neće podržati i glasati jednog od lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore” Andrije Mandića za predsjednika Skupštine, jer je on najviše branio Vladu Dritana Abazovića, smatra dugogodišnji crnogorski novinar Predrag Zečević.

“On se u tome najviše istakao, a sa njim i Milan Knežević. Njih dvojica su se baš oko URA i sukobili sa Milojkom Spajićem tokom pregovora oko nove Vlade. Mora se uvesti ljudskost i principijelnost u politici”, dodao je Zečević.

Zečević smatra da je manjinska Vlada ostavila, kako kaže, sjajne performanse jer je jedina Vlada u istoriji Crne Gore koja se mininalno zadužila zadnjih 11 godina.

“Zadužili su se samo 100 miliona eura u varijanti gdje je bilo enormno povećanje plata i socijalnih davanja. Čak i crnogorski policaci imaju najveće zarade u regionu”, ocijenio je on.

Govoreći o ekspozeu Milojka Spajića, Zečević se osvrnuo na stopu ekonomskog rasta Crne Gore, tvrdeći da ćemo Evropsku uniju moći prestići tek za 40 godina.

“To je analizirala Svjetska banka. Spajić ako ne bude imao stopu rasta između sedam i 12 odsto- piši propalo. Ako ne budemo imali odmah dva velika investitora i jake razviojne projekte, program Evropa sad 2 je ugašen i Crna Gora ide u bankrot”, smatra Zečević.

APLUS.ME

Provjerite slična mjesta

Abazović: Šteta što gradonačelnik Podgorice nije Luka Rakčević

Rezulat Pokreta Evropa sad u Podgorici je napravio Jakov Milatović što znači da ipak, po …