Viele Euro Geldscheine

VIJESTI: Podgorička kompanija se lažno predstavlja kao koncesionar kamena i izvlači milione

Firma “Cijevna komerc” lažno se predstavljala kao koncesionar i sa lokacije “Lopate” na teritoriji Podgorice vadila kamen. Tim aktivnostima, kako se pretpostavlja, izazvana je šteta od više desetina miliona eura.

To su, pored ostalog, “Vijestima” rekli iz Uprave za inspekcijske poslove (UIP), čija Rudarska inspekcija je ranije došla do saznanja i dokaza o ponašanju tog privrednog društva na lokaciji “Lopate”, gdje su navodno otvorili “rudnik” tehničko-građevinskog kamena.

Iz firme “Cijevna Komerc” nisu odgovorili na pitanja redakcije.

“Privredno društvo ‘Cijevna komerc’ d.o.o. Podgorica nije upisano u registar koncesionara koji su sa Vladom Crne Gore potpisali ugovor o koncesiji na detaljna geološka istraživanja i eksploataciju tehničko-građevinskog kamena sa lokacije ‘Lopate’ u opštini Podgorica”, rekli su “Vijestima” iz UIP-a.

Kako su dodali, Rudarska inspekcija isključivo vrši nadzor na osnovu člana 114, stav 1, tačka 1 Zakona o rudarstvu, kontroliše koncesionare – ne bilo koja druga pravna ili fizička lica ili preduzetnike, da li posjeduju odobrenje za izvođenje radova.

Do sada se, kako su kazali iz UIP, više državnih organa i fizičkih lica putem podnesenih inicijativa interesovalo za navodnu kontrolu eksploatacije kamena sa lokacije “Lopate”, i njima su rješenjima odbijene inicijative za vršenje inspekcijskih nadzora, zbog nenadležnosti rudarske inspekcije, a rješenja su postala pravosnažna.

Provjerite slična mjesta

Odbor direktora Luke Bar ponovo imenovao Pješčića za izvršnog direktora

Odbor direktora Luke Bar je danas ponovo imenovao Luku Pješčića za izvršnog direktora ove državne …