Od januara: Zarade zaposlenima u Ministarstvu vanjskih poslova veće 30%

Zarade zaposlenih u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP) od januara naredne godine biće uvećane do 30 odsto, navodi se u izmjenama i dopunama Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, koje je danas usvojila Vlada.

Iz MVP su rekli da je odluka usvojena nakon opsežnih konsultacija generalnog sekretara tog vladinog resora Milete Radovanića sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem, tokom septembra i oktobra.

“Odluka je bazirana na potrebi uvećanja zarada zaposlenima u Ministarstvu, uslijed povećanja troškova života nastalih kao posljedica inflacije, a vodeći se činjenicom da oni nijesu obuhvaćeni uvećanjem zarada za zaposlene u državnoj upravi nakon usvajanja Granskog kolektivnog ugovora za oblast uprave i pravosuđa u februaru”, kaže se u saopštenju.

Kako se podsjeća, zarade zaposlenima u MVP-u prema Granskom kolektivnom ugovoru za oblast uprave i pravosuđa nijesu uvećane, jer su koeficijenti zarada za zaposlene u tom Ministarstvu propisani Zakonom o vanjskim poslovima.

“Usvajanjem te Odluke, koja stupa na snagu 1. januara naredne godine stvaraju se uslovi za poboljšanje standarda za zaposlene u Ministarstvu”, zaključuje se u saopštenju.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …