Đukanović pomilovao batinaše koji su pretukli Muratovića

Napadači na funkcionera Demokratske Crne Gore u Petnjici Isada Muratovića nisu završili u zatvoru zahvaljujući bivšem predsjedniku države Milu Đukanoviću, uprkos izričitom protivljenju Ministarstva pravde.

Amar Korać i Arijan Rastoder osuđeni su na po četiri mjeseca zatvora nakon što su maskirani i naoružani palicama, brutalno pretukli Muratovića ispred ulaznih vrata njegove kuće.

Prije nego su otišli na izdržavanje kazne, Đukanović je, međutim, tada u svojstvu predsjednika Crne Gore usvojio njihovu molbu za pomilovanje i zatvorsku kaznu im zamijenio uslovnom.

Prema odredbama Zakona o pomilovanju, predsjednik države dužan je prije odluke da traži mišljenje nadležnog ministarstva, koje očigledno nije obavezujuće.

Predsjednik, piše u tom aktu, može dati pomilovanje i bez sprovođenja postupka propisanog ovim zakonom, uz prethodno pribavljeno mišljenje Ministarstva.

“Obavještavamo vas da je Ministarstvo pravde nakon zaprimljenih molbi koje su nam dostavljene od tadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, a nakon prikupljenih podataka i sprovedenih zakonskih procedura, u oba slučaja dalo predlog da se predmetnim molbama ne udovolji, koji predlozi su upućeni predsjedniku Crne Gore dana 10.10. 2022 i 11. 10. 2022. godine”, navodi se iz vladinog resora kojim rukovodi Marko Kovač.

Iz kancelarije bivšeg šefa države nisu odgovorili na pitanja Vijesti o tom slučaju.

Muratović je nakon napada u policiji kazao da sumnja da je sačekušu organizovao bivši funkcioner tajne i javne policije Zoran Lazović. Tada je saopštio da Lazović njegovu familiju progoni odavno, a da je nova hajka počela jer je član Demokrata.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Novi izvršni direktor kompanije MTEL Zoran Milovanović

Kompanija MTEL od juče ima novog izvršnog direktora Zorana Milovanovića. Nakon završenih studija Elektrotehnike na …