Neće hotel u zelenom pojasu Jadranske magistrale

Stanari zgrada 24 i 26 u ulici Orjenski bataljon u Herceg Novom juče su pokrenuli onlajn peticiju protiv gradnje gradskog hotela na uskom zelenom pojasu između Jadranske magistrale i njihove ulice. Cilj ove peticije je, kako naglašavaju, sprečavanje činjenja još jednog koraka ka budvanizaciji grada.

– Izgradnja gradskog hotela malih smještajnih kapaciteta planirana je na uskom zelenom pojasu (u katastru zavedenom kao šume I klase) i dijelu koji pripada magistralnom putu. Veličina i oblik parcele su u potpunosti neprimjereni za gradnju, pogotovo za gradnju hotelskog objekta, preliminarno kategorisanog kao hotel sa 4 zvjezdice. Jedina racionalna planirana namjena lokacije je zaštitno zelenilo uz magistralni put. Izgradnja ovog objekta predstavlja čist primjer tzv. “investitorskog urbanizma” nauštrb interesa zajednice i u korist pojedinca i uzurpira još jednu od rijetkih zelenih oaza na gradskom području, kao i dio putnog – magistralnog pojasa – obrazloženo je u onlajn peticiji, koju je u startu potpisalo preko 150 građana.

Investitor i izvođač ovog poduhvata je PIA inženjering d.o.o. iz Tivta, a stručni nadzor Marting project d.o.o. iz Podgorice. Saglasnost glavnog državnog, odnosno glavnog gradskog arhitekte na idejno rješenje data je još u avgustu 2021. godine. Predviđeno je da gradski hotel zahvati površinu od 1.259 kvadrata, da ima podrum, suteren, prizemlje, sprat i potkrovlje. Radovi su, prema tabli koja je postavljena na gradilištu, počeli 12. oktobra ove, a biće završeni 10. decembar 2027. godine. Za gradnju ovog objekta, kako je navedeno, investitor ima svu potrebnu dokumentaciju.

DAN

Provjerite slična mjesta

Snažnije povezati privrednike Crne Gore i Kine

Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore Pavle D. Radovanović razgovarao je 28. novembra sa predstavnicima Ekonomsko-trgovinskog odjeljenja Ambasade …