Šćekić potpredsjednik Vlade i ministar sporta, Joković poljoprivrede

Na današnjoj sjednici Predsjedništva SNP Crne Gore odlučeno je da predsjednik stranke Vladimir Joković bude predložen za ministra poljoprivrede, a Dragoslav Šćekić za potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra sporta i mladih u 44. vladi. Odluka je donijeta jednoglasno, a verifikovaće je Glavni odbor na sjednici u četvrtak.

Socijalistička narodna partija dostaviće predloge za ministre nakon sjednice Glavnog odbora. Na mjestu ministra sporta Šćekić će zamijeniti Vasilija Laloševića. U aktuelnoj vladi Šćekić je ministar zdravlja.

Budući premijer Milojko Spajić treba i da napiše ekspoze. Kandidate za ministre, prema našim saznanjima, još nije dostavio ni Albanski forum.

SNP-u će u novoj vladi pripasti Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo sporta i mladih. Sjednica parlamenta na kojoj će se birati nova vlada i novo rukovodstvo Skupštine biće održana iduće sedmice.

Čelnici 11 političkih partija potpisali su nedavno koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori. Naredni korak je zakazivanje sjednice crnogorskog parlamenta.

Sporazum su potpisali lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić, te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, te CIVIS-a Srđan Pavićević.

Sporazum su potpisali i lideri pet albanskih partija, odnosno tri koje čine Albanski forum – Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa – Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

Novi predsjednik Skupštine biće Andrija Mandić, a koalicija “Za budućnost Crne Gore” daće podršku novoj vladi.

Parlamenarni izbori u Crnoj Gori održani su 11. juna, a mandtar Milojko Spajić mandat za sastavljanje vlade dobio je 10. avgusta. Nakon višemjesečnih pregovora, postignut je politički dogovor o formiranju nove vlade.

RTCG

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …