Renomirana indijska klinika zainteresovana za Bolnicu Meljine i Institut dr Simo Milošević

Ministar finansija mr Aleksandar Damjanović sa timom primio je predstavnike renomiranog indisjkog zdravstvenog instituta (Asian Cancer Institute – Cumballa Hill Hospital) na čelu sa dr Rahulom Bajpaiom, glavnim izvršnim direktorom, te članovima menadžmenta te ustanove dr Ramakantom Krishnaji Deshpandeom, dr Hridayom Rajiv Thakkerom, kao i njihovim zastupnikom za region Zapadnog Balkana, Savom Jasnićem.
Razgovarajući o mogućnostima saradnje i razvoja projekata u oblasti zdravstva, menadžment priznatog instituta, izrazio je zainteresovanost za investiranje u zdravstveni sistem Crne Gore, prvenstveno kroz saradnju sa Bolnicom Meljine i Institutom dr Simo Milošević, kako putem angažovanja njhovog stručnog medicinskog kadra, tako i mogućim učešćem u upravljanju i vlasničkoj strukturi tih ustanova.
Ministar Damjanović kazao je da ga izuzetno raduje zainteresovanost međunarodnog kredibilnog zdravstvenog subjekta, za ulaganje u crnogosrki zdravstveni sistem, naročito, za dvije veoma važne ustanove, za koje Vlada nastoji da nađe najodrživiji i najprofitabilniji model poslovanja, a koje imaju značaj ne samo za Crnu Goru, već kojima povjerenje ukazuju i zemlje razvijenog evropskog tržišta.
Ministar Damjanović istakao je da i pored finansijski i tehnički otežanih okolnosti u kojima se nalaze ove ustanove, one i dalje baštine stručan kadar, koji bi uz odgovorno upravljanje, eskpertsku pomoć svjetskog ranga i strateško investiranje, mogao biti temelj razvoja budućnosti zdravstva i zdravstvenog turizma u Crnoj Gori.
Tokom konstruktivnog razgovora, zajednički je konstatovano da bi buduća saradnja bila na obostranu dobrobit, rezultirajući efikasnijom uslugom zdravstvenog sistema Crne Gore, većom operativnošću i kliničkom izvrsnošću svjetskog nivoa. To bi, kako je zaključeno, omogućilo pacijentima u Crnoj Gori, ne samo da dobiju adekvatnu i pristupačnu zdrvastvenu zaštitu, već bi apsultno umanjilo potrebu traženja ljekarske pomoći naših građana u inostranstvu.
Predstavnici indijske klinike sa kojima je razgovarao ministar Damjanović, kazali su da su veoma zainteresovani za ekspanziju na tržište Zpadanog Balkana, kao i da ga studiozno obilazi tim njhovih ljekara, uz ocjenu da je utvrđeno odsustvo specijalizovanih klinika, naročito onkoloških, zdravstvenih eksperata i određenih medikamenata.
Indisjki ljekari sa kojima je danas razgovarao ministar Damjanović saopštili su da su prije Crna Gore obišli Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, naglašavajući da upravo Crnu Goru vide kao strateškog partnera za cijeli region. Stoga je dogovoreno da se organizuje obilazak pomenutih crnogorskih zdravstvenih ustanova za koje su izrazili veliku zainteresovanost i sastanak koji bi uključivao Ministartsvo zdavlja, kao i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma.
„Asian Cancer Institute – Cumballa Hill Hospital“ jedan od najprestižnijih zdravstvenih instituta u Indiji, poznat po medicinskoj ekspertizi, naročito u oblasti onkologije i najsavremenije opremljenim objektima, pruža zdravstvenu zaštitu, u skladu sa najvišim internacionalnim standardima i inovacijama.

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …