Milatović: Dobro je što imamo obrise nove Vlade, ne bih volio da je Picula mikrofon lokalnih političara

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je dobro što smo dobili “obrise kako bi Vlada trebala da izgleda, ali da nije dobro što u njoj neće biti predstavnika Bošnjačke stranke.

-Ja sam govorio da je Crnoj Gori potrebna inkluzivna i stabilna vlada. Nije dobro što će Vlada biti manjinska, jer nakon izbora 2020. treći put imamo manjinsku Vlada, to pokazuje da nijesmo dovoljno demokratski zreli da napravimo vladu koja će imati većinsku podršku u parlamentu – rekao je on.

Milatović smatra da je dobra stvar što ćemo dobiti vladu, koja će imati podršku značajnog broja poslanika.

-To je ona vlada, koja bi mogla sa podrškom u parlamentu da naprvi krupak korak u imenovanju u pravosuđu. To je neophodno za značajniji korak na EU. Ima dobrih, ima manje dobrih stvari, ali dobro da će Crna Gora konačno nakon izbora koji su bili prije četiri mjeseca, dobiti vladu – rekao je Milatović.

Komentarišući zahtjeve poslanika EP Tonina Picule koji je kazao da bi bilo dobro odložiti popis, Milatović je kazao da “ne bi želio da je Picula zlupotrebijeljen od lokalnih političara da bude njihov mikrofon”

-Imamo jasne stavove Eurostat, koji je prije par dana rekao da smatra da je MONSTAT spreman da sprovede popis na ispravan i zakonski način. Ne bih volio da se ova tema politizuje, Crna Gora je dovoljno demokratski zrela da sporvede popis i treba da se stavi fokus na druge rezultate popisa, istakao je Milatović, dodajući da je poziv na bojkot popisa, poziv na protivzakonito djelovanje.

POBJEDA

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …