Gradišnik: Slovenija zahvalna na evakuaciji njenih državljana iz Izraela

Potpisivanje Ugovora o osnivanju Centra za sajber – kapacitete Zapadnog Balkana od strane predsjednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, državne sekretarke za Evropu Francuske Lorans Bun i premijera Crne Gore na marginama Samita lidera Berlinskog procesa u Tirani, svojevrsna je potvrda povjerenja evropskih partnera i podrška daljem razvoju sistema za borbu protiv hibridnih prijetnji u regionu, zaključak je sastanka predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ambasadorke Republike Slovenije Bernarde Gradišnik.
Predsjednik Vlade Crne Gore je iskazao zahvalnost vladama Slovenije i Francuske na podršci Crnoj Gori da bude domaćin ovog važnog regionalnog centra i istakao da njegovo osnivanje ima veći značaj uzevši u obzir aktuelnost bezbjednosnih prijetnji u svijetu.
Ambasadorka Slovenije Bernarda Gradišnik je istakla da su odnosi dvije zemlje odlični posebno u domenu odbrane i iskazala spremnost da u svim oblastima od oborstranog interesa Slovenija pruži podršku Crnoj Gori na ostvarivanju obaveza iz evropske agende.
Ambasadorka Gradišnik je posebno zahvalila Vladi Crne Gore na evakuaciji slovenačkih državljana iz Izraela.
Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktuelnim temama, te izrazili spremnost da bliže sarađuju na promociji ekoloških vrijednosti i e-servisa pri čemu je premijer najavio uvođenje 13 novih elektronskih usluga za građane početkom 2024. godine.

Provjerite slična mjesta

Ko bude drastično prekoračio brzinu ostaće bez vozila

Vozače koji krše ograničenja brzine u Austriji očekuju nove oštre kazne. U slučaju ekstremnog kršenja …