Portal BiznisCG objavljuje vjerovatni sastav nove Vlade, biće iznenađenja

Koalicioni sporazum o formiranju nove vlasti trebalo bi da potpisan do kraja naredne sedmice, dok bi po planu Andrija Mandić za predsjednika Skupštine trebalo da bude izabran u zadnjoj sedmici oktobra. 

Dosadašnja praksa je pokazala da se imena ministara ne znaju do dana kada se o Vladi glasa u parlamentu, međutim na osnovu dosadašnjih partijskih usaglašavanja mogu se, sa izvjesnom preciznošću, prognozirati imena ministara.

Premijer Milojko Spajić će najvjerovatnije predložiti najbližeg saradnika Branka Krvavca za potpredsjednika Vlade ili ministra finansija, a Filipa Ivanovića za ministra vanjskih poslova.

Andrej Milović je siguran pik za ministra pravde, dok se Maida Gorčević pominje za ministarku evropskih poslova.

Za ministarsku nauke i inovacija figurira profesorica Anđela Jakšić  Stojanović, dok se Janko Odović pominje kao ministar urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine.

Za ministra zdravlja iz redova PES-a figurira Vojislav Šimun.

Bezbjednosni sektor i sektor turizma preuzeće kadrovi Demokrata Aleksa Bečić, Momo Koprivica, Boris Bogdanović i Dragan Krapović.

SNP-u pripadaju svega dva ministarstva, a vjerovatno će dosadašnji dvojac Vladimir JokovićVasilije Lalošević nastaviti da obavljaju dužnost ministara poljoprivrede i sporta.

Kao potencijalna iznenađenja za ministre pominje se Nina Delević, koja bi mogla preuzeti Ministarstvo rada i socijalnog staranja, ali i Filip Radulović, odnosno Vasilije Čarapić koji figuriraju za ministra saobraćaja, odnosno ministra energetike.

Sastav Vlade zavisiće od toga da li će albanske partije i GP URA biti dio buduće Vlade jer za to postoje šanse.

P.ZEČEVIĆ

Provjerite slična mjesta

Novi izvršni direktor kompanije MTEL Zoran Milovanović

Kompanija MTEL od juče ima novog izvršnog direktora Zorana Milovanovića. Nakon završenih studija Elektrotehnike na …