Uhvatili 4 lica kako pale vatru

Komunalni policajci su od 1. septembra do 10. oktobra uhvatili četiri lica koja su palila vatru na otvorenom. V.d. načelnika Komunalne policije Radenko Radenović navodi da za tri lica postoje indicije da imaju veze sa požarima na deponiji Livade, dok je četvrto lice uhvaćeno da pali vatru na Gorici.

U ovom periodu, kako navodi Radenović, izdali su 1.830 prekršajnih naloga. Zbog nepoštovanja odluke o komunalnom redu izdata su 202 prekršajna naloga, dok su 363 kazne napisane zbog prekoračenja buke. Komunalni policajni sankcionisali su i nepoštovanje odluke o radnom vremenu pa su zbog toga napisali 82 prekršajna naloga pravnim i odgovornim licama u pravnom licu.

–U ovom periodu pojačane aktivnosti svakodevno su bile usmjerene na suzbijanju vanpijačne prodaje na javnim površinama. Redovnim dežurstvima na najkritičnijim lokacijama (Moskovska ulica, Bulevar svetog Bulevara Cetinjskog, Gintaš) uticali smo da se prodaja van prodajnih mjesta, kao i uzrupacija javnih površina od lica koja se bave vanpijačnom prodajom znatno suzbije. Izdato je 13 prekršajnih naloga – naveo je Radenović.

Radenović je naveo da su napisali i 44 prekršajna naloga zbog nepoštovanja odluke o održavanju čistoće. V.d. načelnika Komunalne policije navodi da su kontrolisali i poštovanje odluke o taksi prevozu.– Zbog neispunjavanja uslova za obavljanje auto-taksi prevoza, kao i zbog organizacije i načina obavljanja auto-taksi prevoza suprotno odluci, izdali smo 31 prekršajni nalog pravnim i fizičkim licima i preduzetnicima – naveo je Radenko Radenović.

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …