Knežević: ZBCG će manjinski podržavati Vladu do decembra sljedeće godine

Jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore – Milan Knežević saopštio je da dogovor oko vlade ide u dobrom smjeru, ali da još nije sve gotovo. On je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na TV PRVA kazao i da će kandidat te koalicije za šefa parlamenta biti Andrija Mandić.

“Pregovori idu u dobrom smjeru, ako bi u procentima govorio, trenutno je 65% šansi da ubrzo dobijemo Vladu. Tačno je da će ZBCG dobiti šefa Parlamenta, kao i da će manjinski podržavati Vladu do decembra sljedeće godine, kada je predviđena rekonstrukcija koja podrazumijeva ulazak političkih predstavnika naše koalicije u Vladu“, rekao je on.

Naveo je i da očekuje da će sjednica Parlamenta na kojoj će se birati predsjednik Skupštine biti zakazana u posljednjoj sedmici oktobra.

“Pisanje pojedinih medija bliskih DPS-u da sporazum koji treba da potpišemo za izbor nove vlade predviđa i tretira visoka spoljno-politička pitanja nije tačno. Pregovaramo na zdravim osnovama i niko nikoga nema namjeru da prevaspitava“, naglasio je on.

Knežević je rekao da će popisa biti, odnosno da neće biti odložen.

ADRIA.TV

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …