Ibrahimović smirivao nezadovoljne sindikate i radnike Aerodroma

U Ministarstvu kapitalnih investicija, na poziv potpredsjednika Vlade i ministra kapitalnih investicija mr Ervina Ibrahimovića danas su se sastali predstavnici sindikalnih organizacija aerodroma i predstavnici menadžmenta ACG, kako bi nastavili razgovore o ključnim zahtjevima radnika i mogućnostima predstavnika kompanije da se usaglase sa predloženim rješenjima.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Admir Šahmanović, sekretarka MKI Mirsada Bošnjak, generalni sekretar SSCG Duško Zarubica, predsjednik sindikalne organizacije Aerodroma PG Slobodan Martinović i Nikola Tatar, predsjednik sindikata saobraćaja SSCG, kao i Predsjednik odbora direktora ACG Eldin Dobardžić, Vladan Drašković, izvršni direktor ACG i Slavko Vukčević, član odbora direktora ACG.

Podsjećamo da je ministar kapitalnih investicija Ibrahimović ranije razgovarao i sa predstavnicima zaposlenih i sa predstavnicima kompanije, kako bi dao podršku nastavku razgovora i usaglašavanju stavova zaposlenih i poslodavaca.

Kako je na početku sastanka resorni ministar Ibrahimović istakao nedavni razgovori i današnji susret su iskorak u komunikaciji između dvije strane i prilika da se uz dobru namjeru svih prisutnih pronađe prostor za rješenja koja mogu biti u korist i zaposlenih, a da ne ugrožavaju poslovanje kompanije.

Predstavnici zaposlenih ponovili su svoje zahtjeve i istakli da je nezadovoljstvo radnika veliko i da očekuju pomak u dogovorima sa poslodavcem, a sa druge strane menadžment izložio svoje argumente i dileme vezano za pojedine zahtjeve.

Na kraju sastanka dogovoreni su sljedeći konkretni koraci u cilju pripreme narednog susreta i otklanjanja određenih pravnih dilema, koje su bile predmet diskusije tokom razgovora.

Poštujući prava radnika i zaposlenih da uslijed nezadovoljsta svojim statusom, organizuju štrajk i na taj način traže ispunjenje zahtjeva, potpredsjednik Vlade i resorni ministar je uputio prisutnima apel da, uz podršku resornog ministarstva, iskoriste sve postojeće mehanizme i nastave razgovore, kako došli do zajedničkih rješenja.

Provjerite slična mjesta

Novi izvršni direktor kompanije MTEL Zoran Milovanović

Kompanija MTEL od juče ima novog izvršnog direktora Zorana Milovanovića. Nakon završenih studija Elektrotehnike na …