Samo na Balkanu: Naručio kiselu vodu, dobio tekućinu koja mu je spalila jednjak

Bračni par iz Pule u maju je sjeo na ručak u jedan riječki restoran. Naručili su kiselu vodu, koja im je u flašicama poslužena prije ručka. Stanko Laković za “RTL” je prepričao šta se dogodilo nakon što je uzeo gutljaj iz flašice.

“Čim sam stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorjela. I iz restorana su me nakon možda pola minute, minutu poslali van”, tvrdi Laković.

Radnici su pozvali Hitnu pomoć koja ga je odvela.

Nakon prve, lažne sumnje na alergiju, ljekari su dali dijagnozu šta je popio. “Neko korozivno sredstvo, neka kiselina. Meni je par kapi prošlo dole po jednjaku i to mi je u biti spalilo jednjak. Da sam popio više, ne bi me bilo tu”, priča Laković.

Ne zna kako je hemikalija završila u flašici pa na njihovom stolu. Kaže, kada ga je odvozila Hitna ispred restorana, supruga se vratila unutra.

“Nisu joj htjeli dati ni flašu ni čašu, nego su samo iz frižidera izvadili drugu flašu da može slikati šta je pio, koja vrsta pića. Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htjela van izaći, znači, ako bude zvala, hitna će izaći, ako ne, nemaju što izlazit”, rekao je Stanko.

Vlasnik restorana koji se nije htio snimati telefonski, za “RTL” je potvrdio da su uz jelo naručili dvije kisele vode s ukusom, ali nije znao objasniti zbog čega one nisu prikazane na računu koji im je izdan.

Slučaj je na Opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci u čijem dopisu stoji: “Spisi Državnog tužilaštva za vrijeme sprovođenja uviđaja i drugih radnji do donošenja odluke o prijavi, smatraju se tajnima.”

Stanko ostaje sedmicu dana u bolnici, a zbog spaljenog jednjaka smršao je dvadeset kilograma. U početku svakih sedam, a sada svakih 20 dana, ide u anesteziju i širenje jednjaka i to kada više ne može progutati ni puding ni juhu.

Piće je popio polovinom maja, a javno odlučio progovoriti tek sada, nakon priče o devetogodišnjaku koji je u Krapini u ugostiteljskom objektu umjesto soka od jabuke dobio opasnu lužinu.

NEZAVISNE

Provjerite slična mjesta

VAŽNO SAOPŠTENJE ZA JAVNOST PREDSJEDNIKA ODBORA DIREKTORA REGIONALNOG VODOVODA ZORANA LAKUŠIĆA

Elaborat o rezultatima izvedenih hidrogeoloških istraživanja prilikom procjene uticaja izgradnje privremene ustave na rijeci Morači …