Abazović: URA dobila poziv za sastanak sa Spajićem, nemam primjedbu na mogući sastav vlade

Građanski pokret (GP) URA dobio je poziv za sastanak sa mandatarom za sastav nove vlade Milojkom Spajićem, kazao je crnogorski premijer i lider tog GP Dritan Abazović.

Abazović je, kako prenosi portal RTCG, rekao da je Crnoj Gori neophodna nova izvršna vlast, kao i da nema primjedbu na mogući sastav vlade.

“Vidjećemo kakva će biti konfiguracija i ko će sve biti u njoj”, kazao je Abazović.

On je naveo da je cilj da se prikupljaju snage od 30. avgusta i da se nastavi reformski put.

“Mi smo dobili poziv od Spajića, vidjećemo hoćemo li se sastati. Što se nas tiče, imamo stav da dijalog nikada ne treba izbjegavati. Vidjećemo hoćemo li to realizovati”, kazao je Abazović.

On je rekao da (on i Spajić) imaju različito mišljenje o principima i djelovanjima buduće vlade.

“Ako dođe do susreta sa Spajićem, vidjećemo da li možemo da se pronađemo u tome šta je vizija Crne Gore”, poručio je Abazović.

On je ocijenio da su prioriteti Crne Gore drugačiji, odnosno da nijesu u “nerealnim stvarima i obećanjima”, već u stvarima koji zaista treba da se urade u narednim danima.

Abazović je rekao da je spreman da vodi javnu debatu sa svim političkim subjektima i u državnom parlamentu.

Abazović je kazao da je 43. vlada najmanje zadužila svoju zemlju u istoriji crnogorskih vlada i nada se da će se taj kontinuitet nastaviti.

Kazao je da prema prognozama Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Crna Gora treba da ima 2023. najveći rast u Evropi.

“Do juče smo pričali o bankrotu, ali više se ne oriča. Pričali smo i o trajektu, ali više ne. Dakle, crnogorska ekonomija je dobra, osnažena. Ostavljamo u kasi netaknutih 100 miliona eura koje smo podigli zbog fiskalne sigurnosti i plus 100 miliona eura preko toga koje su zarađene, i efekte turističke sezone koji još nijesu još u potpunosti odrađeni”, kazao je Abazović.

Provjerite slična mjesta

Živković: Stekli su se uslovi da se popis održi, pozivamo građane da se slobodno izjasne

Stekli su se uslovi da se popis održi i pozivamo sve građane i građanke da …