PES, ZBCG i manjine dogovaraju vlast

Nakon što je Demokratska Crna Gora otkazala podršku Vladi koja bi bila formirana uz pomoć glasa predsjednika DUA Mehmeta Zenke, došlo je do preokreta u pregovorima. Naime, kako saznaje Portal RTCG, mandatar Milojko Spajić ponudio je savezu “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG) mjesto predsjednika Skupštine i 40 odsto po dubini u zamjenu za podršku manjinskoj vladi.

Ta opcija nije neprihvatljiva ni manjinama. U tom slučaju iz igre bi ispale Demokrate i GP URA koji bi se preselili u opoziciju sa DPS-om.

Ponuda je na stolu i na potezu je koalicija “Za budućnost Crne Gore”. Manjinskim partijama, kako saznajemo, ne smeta da sa ZBCG prave vlast pod uslovom da ne participaciju u 44. Vladi.

Portalu RTCG je rečeno da će ZBCG morati da se odredi u odnosu na ponudu naredna dva dana jer je Spajiću Predsjedništvo dalo rok do petka da ih izvijesti da li može formirati Vladu ili ne.

U ZBCG su, saznajemo, odlučni da se DPS-u nikako ne smije dozvoliti povratak na vlast, pa ni kroz manjinsku podršku Vladi, tako da će ozbiljno razmotriti sve mogućnosti prije definitivne odluke.

Provjerite slična mjesta

Spajić sa predstavnicima Zajednice opština Crne Gore: Mijenja se finansiranje opština

Bitno je poboljšati komunikaciju lokalnih samouprava sa Vladom, ali i pristupiti izmjenama Zakona o finansiranju …