Damjanović na Godišnjim sastancima SB i MMF-a u Marakešu

Delegacija Crne Gore, predvođena ministrom finansija mr Aleksandrom Damjanovićem, učestvovaće na jesenjim sastancima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, koji se u periodu od 10 – 15. oktobra održavaju u Marakešu – Kraljevina Maroko.
Fokus ovogodišnjeg, redovnog zasijedanja Svjetske banke i MMF-a, kojem prisustvuju ministri finansija i razvoja, guverneri zemalja članica, rukovodioci privatnog sektora, predstavnici organizacija civilnog društva i akademski radnici, biće pitanja od globalnog značaja, uključujući globalne ekonomske izglede, iskorjenjivanje siromaštva, ekonomski razvoj i efektivnost mjera podrške. Tom prilikom, biće organizovani regionalni brifinzi, konferencije za novinare, seminari i mnogi drugi događaji orijentisani na svjetsku ekonomiju, međunarodni razvoj i globalni finansijski sistem.
Tokom boravka u Marakešu, delegacija Vlade Crne Gore, na čelu sa ministrom Damjanovićem, prisustvovaće i sastanku Konstituence, a pored susreta sa predstavnicima Svjetske banke i MMF-a, imaće i niz bilateralnih sastanaka sa vodećim predstavnicima poslovnih banka, investitorima, te predstavncima drugih država učesnica samita.
Podsjećamo, uobičajena praksa je da se Godišnji sastanci SB i MMF-a, održavaju tokom septembra ili oktobra obično u Vašingtonu dvije godine uzastopno, a da u trećoj godini domaćin bude neka od zemalja članica. Godišnjim sastancima predsjedavaju čelnici Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, a predsjedavanje se godišnje rotira među članovima.

Provjerite slična mjesta

Novi izvršni direktor kompanije MTEL Zoran Milovanović

Kompanija MTEL od juče ima novog izvršnog direktora Zorana Milovanovića. Nakon završenih studija Elektrotehnike na …