Tužioci čitaju poruke i spremaju nova hapšenja

Nakon obrade transkripata dostavljenih iz Europola, crnogorski istražitelji uvezali su Budvane Radovana Raša Perovića i Bojana Ojdanića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića sa ranije uhapšenim predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem, Tivćaninom Miletom Ojdanić…i juče im stavili lisice na ruke.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapsili su ih pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), koji su i pretresli nekretnine Perovića, Bojana Ojdanića i Lambulića.

Državni tužilac i portparol SDT-a, Vukas Radonjić, objasnio je “Vijestima” da su uhapšeni zbog sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Perović, Ojdanić i Lambulić juče su privedeni na saslušanje u zgradu SDT-a, nakon čega im je specijalni tužilac Jovan Vukotić odredio zadržavanje do 72 sata.

“Nakon saslušanja, osumnjičenima je određeno zadržavanje 72 časa od časa lišenja slobode”, kazao je Radonjić “Vijestima”.

Istraga
Jučerašnjim hapšenjem SDT nije stavilo tačku na istragu pokrenutu prije nekoliko mjeseci, niti je spisak lišenih slobode konačan, saznaju “Vijesti”.

“SDT i SPO će nastaviti rad u ovom predmetu, jer je stigao veliki dio Skaj prepiske, pa se očekuju nova hapšenja kada se okonča analiza”, kazao je sagovornik “Vijesti” uključen u istragu.

On je objasnio da je jučerašnja akcija uslijedila kao proširenje istrage koju SDT vodi protiv više osoba, među kojima su Božović, Mileta Ojdanić, Miloš Mišurović, odbjegli policajac Ljubo Milović i Filip Zindović koji je u bjekstvu.

Navodno, istražitelji su Perovića, Ojdanića i Lambulića identifikovali kao korisnike naloga na Skaj aplikaciji, preko kojih su naručivane veće količine kokaina od Milete Ojdanića, uhapšenog sredinom marta, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

“Na vrhu kriminalne piramide bio je Mileta Ojdanić, koji je preko svojih veza bio spona prilikom nabavke kokaina iz Latinske Amerike”, objašnjava isti izvor.

Prema informacijama “Vijesti”, istražitelji su, osim kriptovane komunikacije, evidentirali i kontakte Milete Ojdanića sa juče uhapšenima, ali i utvrdili da su se kriminalni poslovi dogovarali u jednom lokalu na ulazu u Budvu.

I Ojdanić, Božović i Mišurović juče su saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Oni su na saslušanje sprovedeni iz Istražnog zatvora, u kom su u pritvoru zbog sumnje da su dio policijskog narko-kartela.

Tužilac Jovan Vukotić prvo je, oko 18.30 sati saslušao Božovića, a nakon njega zatvorski policajci u zgradu SDT-a uveli su Ojdanića i Mišurovića.

“Pored osumnjičenih koji su lišeni slobode, saslušani su kao osumnjičeni i M.B., M.O. i M.M., koji su u pritvoru u drugom krivičnom postupku. Krivična prijava podnijeta je protiv njih i protiv Lj.M. i F.Z., koji su u bjekstvu”, rekao je sinoć Vijestima tužilac Radonjić.

Dva predmeta
Osim predmeta u kom su juče osumnjičeni, Božović, Mileta Ojdanić, Mišurović, Milović i Zindović obuhvaćeni su i istragom u kojoj je već podnijeta optužnica protiv više od 20 pripadnika takozvanog policijskog narko-kartela.

Ročište za kontrolu te optužnice zakazano je za danas.

Na listi optuženih su šef kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer, čija desna ruka u tom poslu je bio odbjegli policajac Milović.

Analizirajući dokaze SDT je utvrdilo da je Milović u posao šverca droge i pranja novca uvukao više kolega – aktivnih i bivših policajaca, uglavnom svojih kumova i prijatelja.

Osim njih, optužnicom su obuhvaćeni odbjegli policajci Ivan Stamatović i Nebojša Bugarin, njihove uhapšene kolege Petar Lazović, Miloš Mišurović, Goran Stojanović, Milan Popović, Ivan Nikolić, Dejan Knežević i Marko Novaković.

Dio krimi-ekipe su navodno i Cetinjanin Božidar Jabučanin, Podgoričani Aleksandar Keković, Darko Knežević, nekadašnji policijski specijalac Vladimir Bajčeta, Tihomir Adžić, Bjelopoljac Filip Zindović, koji se ranije prezivao Kljajević i Dražen Milović iz Trebinja, koji ima prebivalište na Grahovu, i Budvanin Ivan Mijatović.

VIJESTI

Provjerite slična mjesta

Odbor direktora Luke Bar ponovo imenovao Pješčića za izvršnog direktora

Odbor direktora Luke Bar je danas ponovo imenovao Luku Pješčića za izvršnog direktora ove državne …